Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2021, 17:10
Čas čítania 0:48
Jakub Paulík TASR

Divadlo v Bratislave chcelo púšťať na predstavenia iba zaočkovaných divákov. Po kritike si to rozmysleli a ospravedlnili sa

ZAUJÍMAVOSTI DIVADLO OČKOVANIE
Uložiť Uložené

V zelenej farbe covid semafora sú vítaní nakoniec všetci.

Radošinské naivné divadlo pôvodne avizovalo, že sa na ich predstavenia dostanú iba ľudia zaočkovaní proti ochoreniu covid-19. „Radošinské naivné divadlo umožní od septembra 2021 vstup na svoje predstavenia na domácej scéne v RND na Záhradníckej 95 v Bratislave len plne zaočkovaným divákom, ktorí sa pred vstupom preukážu dokladom o kompletnom zaočkovaní, certifikátom v digitálnej alebo papierovej forme. Ďakujeme za porozumenie,“ napísali pôvodne.

Toto rozhodnutie kritizovalo na sociálnych sieťach množstvo používateľov, a tak sa divadlo rozhodlo vpustiť na predstavenia aj nezaočkované osoby. Tie však budú mať prístup do divadla iba v prípade, ak Bratislava zostane v zelenej farbe covid semafora.

Odporúčané
Kúpil som si na Bazoši nepoužitý a nerozbalený iPhone. O pár týždňov mi zavolala polícia, že je kradnutý a musím prísť na výsluch Kúpil som si na Bazoši nepoužitý a nerozbalený iPhone. O pár týždňov mi zavolala polícia, že je kradnutý a musím prísť na výsluch 26. augusta 2021, 9:30

„Radošinské naivné divadlo na základe reakcií časti verejnosti, ktoré sme absolútne neočakávali, prehodnotilo svoje rozhodnutie tak, že pokiaľ bude Bratislava v zelenej zóne, umožní vstup na svoje predstavenia v RND na Záhradníckej 95 pre kategóriu „Základ“ – t. j. pre všetky osoby bez ohľadu na ich prípadné očkovanie, negatívny výsledok testovania či prekonanie ochorenia," napísalo divadlo v novom stanovisku.

Okrem toho sa ospravedlnili divákom, ktorým pri predchádzajúcom vyjadrení „spôsobili akúkoľvek nevôľu“. Zdôraznili, že si od začiatku svojej existencie vážili a budú vážiť každého jedného diváka, čiže bez ohľadu na to, či sa dal zaočkovať. Svoj príspevok na Facebooku pravdepodobne pre očakávanú kritiku zakázali komentovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia