Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2021, 11:35
Čas čítania 4:49
Viktor Kniš

Začína sa očkovacia lotéria. 100-tisíc eur môžeš vyhrať, ak splníš tieto podmienky (Prehľad)

NEWS OČKOVACIA LOTÉRIA OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Zaočkovaní obyvatelia Slovenska budú súťažiť o prvé veľké peniaze. O 20.30 h sa na RTVS začína program, ktorý organizuje ministerstvo financií na podporu zaočkovanosti v krajine.

Podľa Igora Matoviča sa do 10. augusta do očkovacej lotérie zapojilo približne 500 000 obyvateľov Slovenska. Je to približne štvrtina zo všetkých, ktorí na Slovensku absolvovali vakcináciu.

Zároveň sa zatiaľ nedarí efektívne plniť cieľ, ktorým bola motivácia nezaočkovaných prostredníctvom vysokej finančnej odmeny, a to ani s blížiacim sa termínom spustenia lotérie. 

Viac ľudí sa na očkovanie zatiaľ nehlási. Kým ešte 10. augusta bolo v čakárni skoro 6 500 ľudí, dnes je to už len približne 3 500. Navyše ľudia nad 50 rokov čakajúci na vakcínu tvoria len približne desatinu z celkového počtu. Práve táto skupina obyvateľstva je pritom kľúčovou v novom covid automate. 

Očkovacia lotéria štartuje v nedeľu 15. augusta o 20.30 h. Sledovať ju môžu diváci na verejnoprávnej RTVS. Sprevádzať ju bude aj hudobný a pravdepodobne aj humorný, resp. edukačný program. Moderátormi sú Vera Wisterová a Marcel Forgáč.  

Matovič
Zdroj: TASR
V tomto článku si prečítaš:
  • Koho diváci uvidia v programe o 20.30 h na RTVS. 
  • Čo všetko musíš splniť, aby si vyhral 100 000 eur.
  • Čo sa stane, ak nezdvihneš telefón, keď ti budú volať v priamom prenose.
  • Prečo RTVS súhlasí s tým, aby sa na programe zúčastnili aj nezaočkované celebrity.
  • Ako odborníci vysvetľujú dôležitosť očkovacej lotérie.
  • Čo podľa prieskumov vraví na nápad väčšina ľudí.

Vyhrať môžu desaťtisíce ľudí

Lístky do lotérie posiela ministerstvo financií zaočkovaným záujemcom s oneskorením minimálne niekoľkých dní. Ak si sa rozhodol na poslednú chvíľu, dnes s veľkou pravdepodobnosťou o 100-tisíc nezabojuješ. Aj keď si mnohí robili žarty, upozornenie, že zaslanie virtuálnych vstupeniek môže trvať až 14-dní, je na mieste.

Platí, že registrácia do lotérie nestačí, každý záujemca o výhru musí mať k dispozícii aj unikátny 9-miestny kód zložený z písmen a číslic.

Človek, ktorý je zaočkovaný dvojdávkovou vakcínou, má po prvej dávke jednu vstupenku do lotérie, po dvoch dávkach dve vstupenky. Ak ide o očkovanie jednodávkovou očkovacou látkou Janssen od spoločnosti Johnson & Johnson, do žrebovania bude zaočkovaný zaradený automaticky dvakrát.

Odporúčané
S týmito faktmi si antivaxeri neporadia. Vyvraciame 10 najčastejších argumentov, prečo sa nedať zaočkovať S týmito faktmi si antivaxeri neporadia. Vyvraciame 10 najčastejších argumentov, prečo sa nedať zaočkovať 30. júla 2021, 12:30

Čo potrebuješ na zisk prémiových výhier a superprémií v nedeľu?

  • byť zaočkovaný na Slovensku registrovanou alebo neregistrovanou vakcínou, mať slovenské telefónne číslo a slovenský účet v banke;
  • byť zaregistrovaný na stránke bytzdravyjevyhra.sk a mať unikátny kód, ktorý ministerstvo posiela do 14 dní (môže to trvať aj 14 dní);
  • sledovať RTVS v nedeľu o 20.30 h, kde vyhlásia heslo k 100-tisícovej prémii;
  • zdvihnúť telefón do 20 sekúnd a povedať heslo k 100-tisícovej prémii.

„Ak nezdvihnú telefón, ostane im výhra 5-tisíc eur. Ak telefón nezdvihnú prví štyria ľudia, posledný človek, ktorý ho zdvihne, môže vyhrať až 500-tisíc eur,“ povedal na tlačovej konferencii minister financií Igor Matovič.

Do súťaže o očkovaciu prémiu sa môže zaregistrovať každá fyzická osoba s trvalým pobytom na území Slovenskej republiky, ktorá má aspoň 18 rokov a absolvovala očkovanie proti ochoreniu covid-19 na Slovensku, a teda má registráciu v NCZI.


Každý týždeň rozdelia výhry nasledujúco:

  • „telefonické výhry“ v RTVS v nedeľu: 5x 100 000 eur,
  • „základné výhry“ od pondelka do piatka: 125x 1 000 – 10 000 eur,
  • „elektronické výhry“ na webe: 10 000x 100 eur.

Každý pracovný deň o 18.50 h zverejní RTVS na Jednotke mená vyžrebovaných základných výhier 20-krát po 1 000 eur a štandardných výhier 5-krát po 10 000 eur.

Späť
Zdieľať
Diskusia