Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2021, 19:45
Čas čítania 1:06
Viktor Kniš

„Peniaze za všetky kauzy máš u mňa,“ kričal Kočner na Trnku. Bývalý generálny prokurátor má na krku ďalšie obvinenie

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Dobroslava Trnku obvinili v kauze Glance House. Ide o bytovku, okolo ktorej sa motal aj Marian Kočner.

Národná kriminálna agentúra obvinila bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku zo zneužívania právomoci verejného činiteľa v kauze prevodu bytovky Glance House v Bernolákove. Informovala o tom televízia Markíza, potvrdilo jej to policajné prezídium.


Polícia začala v kauze v marci tohto roka trestné stíhanie. „Vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie voči osobe Dobroslavovi T. zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa prekročením svojej právomoci z osobitného motívu, a to na objednávku,“ povedal pre Markízu hovorca polície Michal Slivka.

Dodal, že vo veci sú priebežne vykonávané procesné úkony podľa Trestného poriadku. V súčasnosti polícia nemôže k prípadu poskytnúť viac informácií.

Odporúčané
 „Ty k***t, ty tupý ch*j,“ kričí Kočner na Trnku. Bývalý generálny prokurátor ide v súvislosti s legendárnou nahrávkou pred súd „Ty k***t, ty tupý ch*j,“ kričí Kočner na Trnku. Bývalý generálny prokurátor ide v súvislosti s legendárnou nahrávkou pred súd 6. augusta 2021, 18:41

Okolo bytovky sa motal aj Marian Kočner, ktorý mal blízko ku generálnemu prokurátorovi. 

„Veď peniaze máš u mňa uložené. Všetky, do p**i, ktoré za všetky kauzy, kde som ja niečo ustál, sú u mňa a tam máš takisto svoj diel. A vždy keď si prišiel a povedal, tak som dal. Nikdy si sa nepýtal, koľko to je, nikdy si nechcel vyúčtovanie, povedal si, že teba to nezaujíma, že mi veríš,“ kričal Marian Kočner na Dobroslava Trnku na nahrávke, ktorá sa dostala na verejnosť po jeho zadržaní. 

Táto nahrávka naznačuje, že Marian Kočner sa správal ako nadriadený bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. 

Okresný súd v Bratislave vytýčil termín hlavného pojednávania s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom v kauze Gorila na začiatok septembra. Obžaloba súvisí so známou nahrávkou, na ktorej Marian Kočner kričí na Trnku. „Ty k***t, ty tupý ch*j,“ oslovuje bývalého najvyššieho strážcu zákonnosti na Slovensku. 

Obvinený podľa slov polície spáchal zločin ako verejný činiteľ zneužitím svojej právomoci, a to závažnejším spôsobom konania a po dlhší čas. Od podnikateľa Mariana Kočnera vraj prevzal zvukovú nahrávku obsahujúcu rozhovory osôb z podnikateľského prostredia, politikov a predstaviteľov štátnych orgánov.

Domov
Zdieľať
Diskusia