Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2021, 13:05
Čas čítania 1:02
Martin Adam Pavlík

Žalovať Disney pre údajné porušenie zmluvy možno budú po Scarlett Johansson aj Emma Stone či Emily Blunt

Žalovať Disney pre údajné porušenie zmluvy možno budú po Scarlett Johansson aj Emma Stone či Emily Blunt
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY BLACK WIDOW
Uložiť Uložené

Spoločnosť Disney počas pandémie covidu-19 vydala v kinách aj na Disney+ za 30 dolárov množstvo filmov vrátane Cruelly, kde v hlavnej úlohe vystupuje Emma Stone, a filmu Expedícia: Džungľa s Dwaynom „The Rockom“ Johnsonom a Emily Blunt.

Ku Scarlett Johansson, ktorá zažalovala Disney za údajné porušenie zmluvy, keďže spoločnosť uviedla akčný blockbuster Black Widow súbežne v kinách aj na streamingovej platforme Disney+, čím vraj herečku obrala o časť honorára, sa možno pridajú aj Emma Stone či Emily Blunt. Ako uvádza The Week, podľa bývalého novinára magazínu The Hollywood Reporter po tom, ako Scarlett Johansson prišla so žalobou, svoje možnosti zvažujú ďalšie herečky. 

Odporúčané
Scarlett Johansson zažalovala Disney. Prekáža jej, že Black Widow uviedli v kinách a na Disney+ súčasne Scarlett Johansson zažalovala Disney. Prekáža jej, že Black Widow uviedli v kinách a na Disney+ súčasne 30. júla 2021, 7:50

Johansson v žalobe podľa CNN tvrdí, že sa so štúdiom dohodla na premietaní výlučne v kinách. Disney sa bráni tým, že jej už vyplatili 20-miliónový honorár, navyše dostane bonusy aj za streaming, pretože film bol dostupný len za extra poplatok. Spoločnosť Disney počas pandémie covidu-19 vydala v kinách aj na Disney+ za 30 dolárov množstvo filmov vrátane Cruelly, kde v hlavnej úlohe vystupuje práve tridsaťdvaročná držiteľka Oscara za La La Land Emma Stone.

Strata značnej sumy na výplate by teda aj ju mohla motivovať k právnym krokom, no žiadne zatiaľ neboli oficiálne potvrdené. V podobnej situácii je aj Emily Blunt, ktorá najnovšie hrá s Dwaynom „The Rockom“ Johnsonom v dobrodružnej komédii Expedícia: Džungľa taktiež z dielne Disney.

Belloni uviedol, že Emily Blunt už vzniesla aj námietky proti tomu, aby spoločnosť Paramount uviedla svoj film A Quiet Place Part II na streamovanie 45 dní po jeho debute. Ako uvádza News Block, podľa Belloniho by žaloba zo strany Johansson proti Disney mohla byť začiatkom niečoho veľkého v tomto odvetví.

Odporúčané
Svet Marvelu: Akú rolu bude mať Hawkeye v budúcich filmoch a čo znamená potitulková scéna v Black Widow? Svet Marvelu: Akú rolu bude mať Hawkeye v budúcich filmoch a čo znamená potitulková scéna v Black Widow? 11. júla 2021, 13:29

Aj keď už v minulosti vznikali podobné obavy z nečakaných pandemických noviniek aj v rámci distribúcie, keď sa Johansson či Stone a možno aj Blunt postavia proti Disney, korporácia sa môže prikloniť v ich prospech.

Domov
Zdieľať
Diskusia