Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. júla 2021, 22:04
Čas čítania 0:34
Richard Bonde

Anglickí archeológovia našli 27-centimetrový penis vytesaný do kameňa

HISTÓRIA ARCHEOLÓGIA STAROVEK VEĽKÁ BRITÁNIA
Uložiť Uložené

Obrovský kamenný artefakt našli v archeologickej lokalite starého Ríma.

Archeológovia, ktorí skúmali archeologickú lokalitu starovekého Ríma v meste Catterick v Anglicku, našli veľmi zaujímavý úkaz. Je ním do kameňa vytesaný penis, ktorý meria viac ako štvrť metra.

Odporúčané
Made in China bude po novom aj na fľašiach škótskej whisky. Škótska pálenica sa sťahuje do Číny Made in China bude po novom aj na fľašiach škótskej whisky. Škótska pálenica sa sťahuje do Číny 19. júla 2021, 6:34

Nálezisko v blízkosti tohto mesta bolo po prvý raz otvorené v roku 2013, pretože sa tam plánovalo rozšírenie najdlhšej národnej diaľnice A1. Bolo teda dôležité oblasť preskúmať archeológmi. Tí predpokladali, že v lokalite mohli žiť starí Rimania.

V priebehu rokov sa im podarilo nájsť vyše 62-tisíc objektov, ktoré dohromady vážia približne 6 ton. Medzi nimi bola napríklad dvojtisícročná pistácia (najstaršia, aká bola kedy nájdená), vonné tyčinky, pracka na opasok, ale aj 27-centimetrový penis.

penis, archeolog
Zdroj: Northern Archaeological Associates

Kamenný pohlavný úd bol objavený už v roku 2014, no dokončiť historickú analýzu nájdených objektov sa archeológom podarilo až minulý týždeň. Predpokladajú, že pochádza z obdobia starovekého Ríma. Doteraz sa im však nepodarilo vysvetliť, prečo sa pod povrchom nachádzal takýto artefakt ani prečo je taký veľký.

Domov
Zdieľať
Diskusia