Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2021, 16:53
Čas čítania 1:54
Martin Adam Pavlík TASR

Odteraz sa nemusíš tlačiť s ostatnými na preplnenom turistickom chodníku. Ministerstvo zaplo turistický semafor

Odteraz sa nemusíš tlačiť s ostatnými na preplnenom turistickom chodníku. Ministerstvo zaplo turistický semafor
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.turistickysemafor.sk/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">turistickysemafor.sk</a>
NEWS
Uložiť Uložené

Ak sa chceš vyhnúť nepríjemným situáciám a radom na výlete v tých najvyťaženejších miestach, môžeš použiť novú aplikáciu.

Pandémia spôsobila zvýšený pohyb turistov aj v oblastiach chránených území. Niektoré oblasti sú nadmerne vyťažené, čo neprospieva turistom ani prírode.

Ministerstvo životného prostredia SR v spolupráci so Štátnou ochranou prírody SR a Slovenskou agentúrou životného prostredia preto spustilo tento víkend úplne nový informačný portál pre všetkých turistov v oblastiach chránených území s názvom Turistický semafor.

Na stránke turistickysemafor.sk máš k dispozícii webovú aplikáciu, ktorá by ti mala pomôcť pri návšteve v oblasti chránených území a pri plánovaní výletu.

Odporúčané
Čoskoro by sme sa mohli očkovať na staniciach či v obchodných centrách. Vláda zvažuje veľké zmeny v očkovaní Čoskoro by sme sa mohli očkovať na staniciach či v obchodných centrách. Vláda zvažuje veľké zmeny v očkovaní 13. júla 2021, 15:29


Podľa neho zistíš, ktoré lokality majú v aktuálnom čase zvýšenú návštevnosť a mal by si sa im preto radšej vyhnúť, alebo kde je naopak turistov menej a môžeš si tak vychutnať bezproblémový výlet v maximálnom komforte. 

Riaditeľ Štátnej ochrany prírody SR (ŠOP) Dušan Karaska tvrdí, že Turistický semafor nemá obmedzovať návštevnosť: „Aj v tých najexponovanejších miestach môže návštevník pokračovať v návšteve príslušnej lokality, pričom nebude pracovníkmi Štátnej ochrany prírody v nijakom smere obmedzovaný. Cieľom je vytvoriť službu verejnosti, ktorá skvalitní a spríjemní pobyt návštevníkov v prírode.“

Mapa turistického semafora obsahuje hranicu národných parkov a chránených území. Taktiež turistické chodníky so samostatným farebným značením. Na mape sú všetky potrebné informácie o vyťaženosti danej turistickej lokality.

Domov
Zdieľať
Diskusia