Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2021, 7:49
Čas čítania 0:40
Dominik Vetrák

CODA je dráma o tínedžerke, ktorá sa musí starať o svoju nepočujúcu rodinu. Ostane navždy doma alebo si splní svoj hudobný sen?

CODA je dráma o tínedžerke, ktorá sa musí starať o svoju nepočujúcu rodinu. Ostane navždy doma alebo si splní svoj hudobný sen?
Zdroj: Apple TV+
FILMY A SERIÁLY CODA
Uložiť Uložené

CODA premiéruje na Apple TV+ už v auguste. Sleduj trailer.

CODA zažiarila na festivale Sundance Film Festival, odkiaľ ju kúpila spoločnosť Apple za 25 miliónov dolárov, čo je rekord festivalu. CODA je skratka pre Child of Deaf Parents, a to v preklade znamená dieťa nepočujúcich rodičov. Názov snímky tak opisuje aj jej hlavnú postavu – 17-ročnú Ruby. Tá je v rodine pozostávajúcej z rodičov a jej brata jedinou, ktorá nemá sluchové postihnutie. Všetci ostatní sú nepočujúci, a tak im celý život pomáha, obzvlášť v ich podnikaní s rybárčením.

Odporúčané
5 najlepších seriálov, ktoré sme videli v prvej polovici roka 2021 5 najlepších seriálov, ktoré sme videli v prvej polovici roka 2021 30. júna 2021, 14:30

Čo sa však stane, keď dievča nájde svoj prvý životný cieľ a vášeň, ktorá sa nevzťahuje na jej rodinu a jej potreby? Na strednej škole ju totiž uchváti spev. Čoskoro sa musí rozhodnúť, či pôjde za svojím cieľom v hudbe alebo ostane doma pomáhať svojím rodičom. Snímka má nesmierne pozitívne ohlasy a po pozretí traileru nám je jasné, že nepôjde o nič priemerné.

Tvorcovia na emócie dokázali zaútočiť už v prvom traileri. CODA premiéruje na Apple TV+ už 13. augusta. Vo filme účinkujú prevažne neznámi herci. Réžie sa chopila Sian Heder, ktorá predtým natočila chválenú drámu Tallulah. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia