Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júna 2021, 8:14
Čas čítania 0:44
Tímea Krauszová

Francúzski fanúšikovia si pomýlili Budapešť a Bukurešť, zápas svojho národného tímu museli napokon sledovať v telke

Francúzski fanúšikovia si pomýlili Budapešť a Bukurešť, zápas svojho národného tímu museli napokon sledovať v telke
Zdroj: Unsplash/Alice Triquet/voľne na použitie
NEWS FUTBAL
Uložiť Uložené

Budapešť a Bukurešť im zneli rovnako.

Francúzski futbaloví fanúšikovia sa tešili na zápas svojho národného tímu, ktorý čelil Maďarom na štadióne Puskás Aréna v Budapešti. Nadšene si kúpili letenky, obliekli si národné tímové farby a nastúpili do lietadla – avšak smerujúceho do Bukurešti. Francúzi si svoju chybu uvedomili veľmi neskoro a neostalo im nič iné, než sledovať zápas v telke. Informuje Nový Čas.

Odporúčané
Porovnanie KÚPALÍSK: Kam sa ti oplatí ísť s partiou kamošov, kam s deťmi a kde sú aké ceny? Porovnanie KÚPALÍSK: Kam sa ti oplatí ísť s partiou kamošov, kam s deťmi a kde sú aké ceny? 25. júna 2021, 14:30

Budapešť vs. Bukurešť

Skupinka šiestich fanúšikov si nevšimla, že vystúpila na inom letisku. Rumunské vlajky či jazyk zrejme nespoznali a arénu hľadali tak, že nasledovali inú skupinku fanúšikov. Nešlo však o rodákov, ale o Ukrajincov, ktorí prišli sledovať zápas s Rakúskom.

„Zdalo sa mi zvláštne, že nešli k štadiónu, ale na pivo. Myslel som si, že len chvíľu posedia a potom budú pokračovať v ceste. Snažil som sa s nimi hovoriť, ale nerozumel som im ani slovo,“ povedal pre rumunský denník Jurnalul National jeden z Francúzov.

Zápas sa odohral ešte v to poobedie, takže by to späť do Budapešti aj tak nestihli. Napokon si prenajali bývanie a spoločne si ho pozreli v televízii. Výsledok 1 : 1 ich možno tak nepotešil, Francúzi však napokon vyhrali skupinu a osemfinálový zápas proti Švajčiarom odohrajú v Bukurešti.

Domov
Zdieľať
Diskusia