Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2016, 9:36
Čas čítania 0:00
Tibor P.

Najtichšia miestnosť na svete patrí Microsoftu. Jeho tichá komora privedie slabšie povahy do šialenstva

ZAUJÍMAVOSTI MICROSOFT
Uložiť Uložené

Spoločnosť je na základe tejto skutočnosti držiteľom Guinessovho rekordu.

O význame Microsoftu na poli informačných technológií snáď nie je potrebné veľmi hovoriť. Gigant, ktorý vznikol ako realizácia prvotnej myšlienky mladíka Billa Gatesa, sa musí všetkými možnými spôsobmi snažiť, aby svojim kolegom z brandže dostatočne konkuroval. Pre výrobu kvalitných produktov sú potrebné aj dostatočne kvalitné testovacie podmienky. Tak, ako Intel má svoje laboratóriá, ktoré svojou sterilitou prekonávajú hranice významu slova čistota, má aj Microsoft vytvorené skvelé prostredie k tomu, aby z jeho dielne vychádzali čo najkvalitnejšie veci. V prípade audia ide jednoznačne o tzv. tichú komoru, ktorá sa nachádza vo Washingtone a je súčasťou zvukového laboratória.

Jej stavbu zrealizovala spoločnosť Eckel, ktorej inžinieri dokázali v priebehu troch mesiacov, od mája do júla 2014, vybudovať najtichšiu miestnosť na svete, pozostávajúcu z jednej veľkej a dvoch menších komôr.  Dôvodom jej výstavby bolo vytvorenie miesta, kde by bolo možné testovať a prípadne doladiť tie najkvalitnejšie audiosústavy, ktoré majú americkú spoločnosť opúšťať na ceste za zákazníkmi. Nezávislé testovanie následne preukázalo, že zvuková hladina na tomto mieste dosahuje úroveň nepredstaviteľných -20,6 dB. Len pre upresnenie - pohyb častíc vo vzduchu vydáva zvuk o intenzite -23 dB. 

Ľudia, ktorí mali možnosť nazrieť do útrob komory, neskrývali zmiešané pocity. Na jednej strane sa u nich prejavovala obrovská fascinácia z miesta, ktoré je pre svoje neopakovateľné vlastnosti doslova unikátom, no na strane druhej sa nemohli ubrániť úzkostným stavom či strachu. Ticho, pri ktorom počujete tlkot vlastného srdca, je dostatočným dôvodom pre mnohých, aby toto miesto navštívili. A pre komisiu to bol dôvod, aby mu udelila Guinessov rekord

Najtichšia miestnosť na svete patrí Microsoftu. Jeho tichá komora privedie slabšie povahy do šialenstva
Zdroj: wikipedia.org
Späť
Zdieľať
Diskusia