Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. augusta 2016, 19:29
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Dubajský emir prišiel na vlastné oči skontrolovať pracovné nasadenie v jednom z úradov. Deviatich ľudí na druhý deň vyhodil z práce

ZAUJÍMAVOSTI DUBAJ
Uložiť Uložené

Keď úradníkov nenašiel o 7:30 v práci, hneď vyvodil dôsledky.

Nestáva sa každý deň, že do štátneho úradu zavíta ten najvyšší štátny činiteľ, aby skontroloval to, či všetci zamestnanci dodržiavajú pravidlá a naplno sa venujú svojej práci, lenže presne to sa rozhodol v nedeľu urobiť šejk Mohammed bin Rašíd al-Maktúm. Ak ti toto meno veľa nehovorí, radi ti pripomenieme, že ide o premiéra a viceprezidenta Spojených arabských emirátov a zastáva dokonca aj miesto emira Dubaja. Aj keď sme na Slovensku zvyknutí, že úrady zostávajú v nedeľu zatvorené, v SAE je situácia rozdielna a úradníci nemajú pokoj ani v tento víkendový deň, keďže nedeľa je v SAE prvým dňom pracovného týždňa.

Šejk sa prišiel na vlastné oči presvedčiť, že sa aj v nedeľu dodržiava pracovná doba a už o 7:30 ráno nabehol do kancelárií jedného z úradov, čo sa skončilo prechádzkou po prázdnych chodbách a popri mnohých prázdnych stoloch. Nasledujúci deň potom šejk oznámil vyhadzov hneď deviatich úradníkov, medzi ktorými sa nachádzali napríklad aj ľudia s vysokým postavením. Mohammed bin Rašíd al-Maktúm oznámil, že pre týchto úradníkov nastal čas prenechať kreslá mladším a dynamickejším ľuďom, za čo si vyslúžil pochvalné slová zo všetkých strán. Dubajský emir chce dbať na to, aby úrady v Spojených arabských emirátoch vedeli kedykoľvek poskytnúť plnú podporu svojim obyvateľom a snaží sa docieliť to, aby sa celá jeho administratívna úradnícka garnitúra stala vzorom pre iné štáty, avšak s takýmto prístupom, s akým sa sám stretol na svojej kontrole, by SAE nebolo veľmi čo závidieť. Je preto pochopiteľné, že vyvodil personálne dôsledky a nechal svoje úrady patrične skontrolovať.

Skontroloval dokonca aj letisko
 

محمد بن راشد يتفقد سير العمل في مطار دبي في صباح اليوم الباكر

Video zveřejněné uživatelem Khalifa Saeed (@khalifasaeed),

Späť
Zdieľať
Diskusia