Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2016, 12:08
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Benedict Cumberbatch a Mads Mikkelsen kúzlia v psycho traileri pre Doctora Strangea

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Inception skrížené s mnohými ďalšími sci-fi v komiksovom kabátiku? Sem s tým!

Comic-Con sľúbil, Comic-Con dodal. Marvel síce ukázal trailery pre Guardians of the Galaxy 2 a Thor: Ragnarok, dokonca aj pre Spideyho, všetko to však bolo za zatvorenými dverami. Každému však bolo jasné, že Strangea odhalia celej verejnosti, nakoniec, premiéra sa už blíži. Dnešný trailer je tak plný kúziel, mindfuck momentov, záberov na skvelých hercov, skvelého záverečného vtipu a prísľubu, že pôjde o úplne, ale úplný iný film, než na aké sme od Marvelu zvyknutí. Inception skrížené s mnohými ďalšími sci-fi v komiksovom kabátiku s oscarovými hercami od režiséra hororov. Dostávame aj prvé zábery na Mikkelsenovho záporáka, odhaľuje sa nám Strangeov tréning a v neposlednom rade sme svedkami naozaj prazvláštnych scén. Tie zmiešané reality budú naozaj zábavné. 



Doctor Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) je ako supehrdina už bývalý chirurg, ktorému sa pri autonehode poškodili ruky, prečo nemohol už nikdy operovať. Vydal sa hľadať pomoc do hôr, kde našiel mágiu. Konkrétne v ochrancovi sveta menom Ancient One, ktorý si ho zobral za žiaka a snažil sa z neho vychovať svojho nasledovníka. Čo sa týka jeho schopností, vďaka kostýmu bude môcť levitovať, skoro až lietať, no nebude to také, ako v prípade Thora. Jeho plášť akoby konal trochu intuitívne. Strange sa bude môcť chrániť pomocou výbojov energie, ale zároveň nimi aj útočiť. Taktiež bude môcť otvárať a cestovať portálmi po celom svete. 

Kevin Feige pred pár mesiacmi taktiež oznámil, že sa Strange bude môcť hrať aj s pravdepodobnosťou, respektíve s časom ako takým. Narážal pritom aj na kamienok, ktorý nosí pod krkom. Ide o Eye of Agamotto, ktoré je veľmi silné, v rukách nesprávnych ľudí ale aj nebezpečné. Slová Feiga si môžeme interpretovať tak, že Strange skutočne prinesie do sveta MCU asi posledný Infinity Stone/Gem. Potvrdené máme síce len 4, no už sme teoretizovali o tom, že Soul Gem má v sebe Heimdall, ktorý práve vďaka nemu dokáže vidieť do duší ostatných a sledovať ich pohyby po celej galaxii. Viac o tom sa dočítate tu. Vyzerá to teda tak, že v snímke uvidíme Kameň času, teda Time Gem, teda, ak si z nás len Feige nestrieľa. 

Benedict Cumberbatch a Mads Mikkelsen kúzlia v psycho traileri pre Doctora Strangea

A koho všetko to vlastne vo filme uvidíme? Potvrdení sú herci, ako napríklad Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Tilda Swinton, Mads Mikkelsen, Michael Stuhlbarg či Rachel McAdamsTešiť sa môžeme na skutočne čarovný, vizuálny sci-fi film/fantasy. Autori nám to sľubujú a sama látka si to pýta. Režisér Scott Derrickson (Deliver Us from Evil, Sinister) začal s produkciou ešte v novembri, navyše bol k filmu prizvaný fyzik Sean Carroll, ktorého úlohou je vymyslieť pre hlavnú postavu adekvátne limity a uveriteľné podmienky. Ako scenárista bol odhalený C. Robert Cargill. Spolu s ním na ňom pracovali aj Thomas Donnelly, Joshua Oppenheimer (Conan the Barbarian) a Jon Spaihts. Premiéry sa dočkáme už 3. novembra 2016. Ako sa vám Strange zatiaľ pozdáva?

Benedict Cumberbatch a Mads Mikkelsen kúzlia v psycho traileri pre Doctora Strangea

Späť
Zdieľať
Diskusia