Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. marca 2015, 22:21
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Slovenskí futbalisti úspešne zdolali v napínavom súboji český výber v pomere 1:0!

ŠPORT ČESKO FUTBAL SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenské futbalové mužstvo sa postavilo v priateľskom zápase našim západným susedom a úspešne ich zdolalo.

A Žilina sa razom stáva obľúbenou destináciou futbalového priaznivca na Slovensku. V 10. derby Slovenska a Česka od rozdelenia republík bol jasným favoritom výber trénera Jána Kozáka. Niet sa čomu čudovať. Chalani naposledy prehrali... no, vlastne, už si to ani 100% nepamätám (čo je pre slovenský futbal asi niečo celkom nové, že?). Asi ale naposledy hlavy vešali po zápase s Ruskom. Odvtedy to už bola pekelná show našich futbalistov na čele s Hamšíkom, Weissom a Škrteľom v obrane. Vyhrali všetko, čo sa dalo, vedú tabuľku kvalifikácie na najbližšie EURO a tak ďalej. Tieto riadky ste už predsa párkrát čítali. Po ľahkej výhre nad Luxemburskom sa naši postavili bratom Čechom a každý očakával výhru, čomu nasvedčovala hlavne herná pohoda našich a absencia Lafatu, Čecha či Rosického na strane hostí. 

Zostavy: 

Slovensko: Mucha - Pekarík, Škrtel, Saláta, Hubočan - Hrošovský, Greguš - Mak, Duda, Weiss - Hamšík
(Kozáčik, Dúbravka, Ďurica, Michalík, Kucka, Pečovský, Ďuriš, Šesták, Nemec, Jakubko)
Česká republika: Vaclík – Gebre Selassie, Holek, Suchý, Hloušek – Vácha, Pospíšil – Kadlec, Kolář, Pilař – Necid.

Slovenskí futbalisti úspešne zdolali v napínavom súboji český výber v pomere 1:0!

Stretnutie začalo v miernom tempe, prvých 10 minút sa až na náznak jednej šance oba tímy snažili hrať medzi šesťnástkami, čo sa im darilo takmer celú prvú polhodinu. Prvú šancu mal Mak po nádhernej prihrávke Hamšíka, dokazujúc tak, že ocenenie najlepšieho futbalistu získal celkom zaslúžene, rovnako, ako by sme to tak povedali aj v prípade výhry Martina Škrteľa. Ten v prvom polčase úradoval najmä v obrane, keď si vyslúžil žltú kartu, no aktívne sa zapájal aj do útoku. Po jeho centri sme dokonca mohli aj vyhrávať, no nestalo sa tak. Následne mal šancu sám otvárať skóre hlavou, no opäť mu šťastena nedopriala. Šancu-dve malo aj české mužstvo, no prevaha bola cítiť jasne zo strany domácich, o čom svedčí aj nožničkový pokus Hamšíka po presnom Pekaríkovom centri. Opäť to ale nevyšlo. Tlak domácich explodoval po Škrteľovej hlavičke, kedy po výraznom tlaku pred bránou Vaclíka gólu v jeho sieti zabránil až brániaci hráč na bránkovej čiare. Celý záver polčasu následne teda patril nášmu mužstvu. Alebo to tak aspoň malo vyzerať. V posledných minútach sa totižto súper odhodlal k útoku a pripomenul, že nebude hrať na bezgólovú remízu. Nič vážne však nehrozilo, až na moment, kedy po štandardnej situácii vypadla Muchovi lopta z rúk, za čo môže vďačiť veľmi nepriaznivému počasiu. Prvý polčas tak skončil bezgólovo, ponúkol však veľké množstvo pekných akcií a futbalových momentov. To sa ale malo čoskoro zmeniť.

Už po troch minútach sa totiž trénerovi Kozákovi vyplatilo uvedenie mien Duda-Mak na listinu štartovnej jedenástky. Práve Duda sa postaral o strelu, ktorá ešte pred českým brankárom Vaclíkom poskočila a ten tak nemal nárok vytiahnuť ju, a tak prišiel celkom zaslúžený prvý gól. Následné minúty už priniesli prvé striedania a spomalenie tempa. Občasná akcia skončila väčšinou na poctivých obranách oboch mužstiev, takže už nešlo o až tak atraktívne stretnutie. Až v 65. minúte musel Mucha na dvakrát zachraňovať najnižšie vedenie svojich spoluhráčov. Zvyšok zápasu už domáci väčšinou bránili a neriskovali prípadné vyrovnanie, ktoré by si minimálne celý čas skandujúci fanúšikovia nezaslúžili. Našťastie pre Slovensko, nestalo sa už takmer nič podstatné a tak výber Jána Kozáka porazil Českú republiku v pomere 1:0.


Po tom, čo si Nemecká 19 pochutnala na tej Českej a znemožnila našim mladíkom postup na EURO U(Under)19, sa tak západným susedom za (ne)pomoc naši starší pomstili aspoň takouto formou. Je úplne jedno, či sa medzi našimi dvoma národmi bude hrať zápas v sklenených guličkách alebo v pogu, istá prestíž v tom bude stále. Ak pri tom ide o čo i len priateľské futbalové či hokejové duely, môžeme si byť istí, že pre nás budú mať väčšiu hodnotu, než tie, v ktorých bojujeme o body. A uvedomujú si to aj fanúšikovia, ktorí sú ochotní jazdiť na štadión po snehovej kalamite, aká dnes postihla Slovensko. Náš národ konečne žije futbalom a našim reprezentantom za to patrí veľká vďaka. Na druhej strane, konečne si všetci vydýchneme, že najbližšia repre pauza už príde až po konci ligových sezón. Vírus FIFA tak udrie pred dôležitými súbojmi v domácej či európskej lige poslednýkrát. 

Späť
Zdieľať
Diskusia