Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
22. februára 2015, 17:23
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Marec ako predzvesť veľkých herných releasov. Zahráme si Bloodborne, GTA V, ale i Battlefield

TECH HRY
Uložiť Uložené

Jar sa blíži a s ňou aj vymakané herné tituly. Dočkáme sa GTA V na PC, náročnú exkluzivitu Bloodborne, pár pretekov a iné.

Január a február sú pomaly za nami. Myslím, že hier bolo na večne slabé zimné obdobie celkom dosť. Pirátske RPG Raven’s Cry síce prepadlo, no potešil Dying Light, (recenzentov po celom svete síce nie) The Order 1886, Life Is Strange, nový Total War a niektorí možno stále mastia Evolve. S príchodom jari však začne pribúdať na releasoch očakávaných titulov, medzi ktoré sa jednoznačne radí aj Bloodborne či GTA V na PC. Čo nás teda čaká v nasledujúcich týždňoch? 

1. Helldrivers, White Night a ScreamRide (4., respektíve 6. 3.)

Vo všetkých troch prípadoch ide o exkluzivity, prípadne časové exkluzivity. Helldivers si zahráme na PS4, PS3 a Vite. Ide o tímovú strieľačku, v ktorej sa vžijete do kože člena elitnej bojovej jednotky v súboji troch intergalaktických rias. Akčná adventúra White Night zase pobeží (zatiaľ) výlučne na PS4. Malo by ísť o survival thriller odohrávajúci sa v Bostone roku 1930. Hra je oznámená aj pre Xbox One a PC, dátumy však nepoznáme. Do tretice tu máme arkádu ScreamRide pre Xbox One a Xbox 360. Trailery k hrám nájdete nižšie. 

2. Zombie Army Trilogy (6. 3., PS4, Xbox One, PC)
Hra obsahuje predošlé dve časti a novú, tretiu, ktorá ponúkne nové misie, postavy, zbrane, herné mechanizmy, online komunitu, náročný horde mód a množstvo ďalšieho. Vlastníci predošlých dvoch častí dostanú pri kúpe zľavu. Prečo by ste si hru mali kúpiť vysvetľujú vývojári vo videu nižšie. 


3. DmC: Definitive Edition (10. 3., PS4, Xbox One)
V DmC sérii sa nevyznám. Jednu časť som hral ako malý na PS2 a strašne ma bavila, no potom som sériu prestal registrovať. Veľký boom sa spôsobil rebootom spred dvoch rokov, ktorý údajne uspel, aj keď to už nebolo to staré DmC. Čochvíľa dorazí Definitive Edition - gamesa ponúkne nový príbeh, misie, prostredie a tak ďalej. 

4. Assassin’s Creed: Rogue (10. 3., PC)
Po takmer pol roku sa Rogue dostaví aj na PC platformu. Popravde, fakticky dumám nad tým, kto je ochotný túto hru hrať. Predsa len, príbehový walkthrough na YT trvá niečo okolo hodiny a gameplay je totožný s predchádzajúcimi časťami. Skutočne nevidím dôvod hru si zahrať, tobôž ju kupovať, navyše 6 mesiacov od releasu na iné platformy. AC fanboyi ma ale asi zožerú a budú tvrdiť že je to pirátska renesancia. Okéj. 


5. Battlefield: Hardline (17. 3., PC, Xbox One, PS4)
Po neznámych hrách, malých exkluzivitách a zbytočnom Rogue na PC tu máme konečne hru, o ktorej sa toho dočítame oveľa viac. Hardline od Visceral Studios, ktorí vystriedali DICE, prinesie celkom iný pohľad na bojové pole. Prenesieme sa totiž z vojnového konfliktu do ulíc, kde prebiehajú boje medzi policajtmi a zlodejmi/gangstermi. Niekomu to vyložene nesadne, inému sa zmena bude páčiť. Po BETE sú moje dojmy veľmi pozitívne. Síce sa musia upraviť viaceré aspekty a v deň releasu bude pravdepodobne vydaný aj veľký patch, no hrateľnosť je zábavná a mapy sú podmanivé. Zamrzí veľmi slabá grafika a hlavne absencia akejkoľvek deštrukcie, no tešiť sa okrem zábavného multiplayeru a celkom nových módov na poli FPS akcií môžeme aj na zaujímavý príbeh v kampani pre jedného hráča. 


6. GTA V (24. 3., PC)
Konečne! Hallelujah! Viva la San Andreas! Vitajte v Los Santos, slnečnom meste plnom gangstrov, policajtov, celebrít a mafie. Perfektné postavy, nádherné a najdetailnejšie žijúce mesto v hernom svete, zábavné misie, chytľavý Online a množstvo ďalšieho. Po nekonečnom čakaní si toto všetko užijú konečne aj PC hráči. My sme pre vás zrecenzovali ako old-gen, tak aj next-gen verziu a v oboch prípadoch sme boli unesení. Predtým než dorazí nový singleplayer obsah, o ktorom sa už dlhú dobu šušká, si užijeme Heisty v Online a samozrejme vymakanú grafiku na PC. Hardwarové nároky sú až príliš nízke, takže dúfame, že optimalizácie prebehla xy-krát lepšie, než tomu bolo pri GTA IV. Snáď už R* hru neodloží. Vymýšľať 4. uvítací odsek pre release by ma už nebavilo.


7. Bloodborne (24. 3., PS4)
Od štúdia From Software tu máme ďalšiu krvavú rubačku, akéhosi duchovného nástupcu Demon’s Souls/Dark Souls, Bloodborne. Dej sa bude odohrávať v slávnom meste Yharnam, ktoré je preslávené medicínskymi pokrokmi. Niečo sa však zvrtne a ulice sa preplňujú rôznymi monštrami. Do mesta tak chodia lovci ako ste vy, aby sa s nimi vysporiadali. Hardcore RPG nebude rozhodne nič pre hráčov, ktorí si užívajú vodenie za ručičku a musím sa priznať, že hoci sa na hru veľmi teším, mám isté obavy, najmä čo sa týka príbehu a stereotypu. Rozhodne sa ale teším na náročnú obtiažnosť a bitky s bossmi, ako aj na grafiku. Po hype, ktorý nehorázne uškodil Orderu bude tak mať Sony šancu na nápravu. 


V marci by malo vyjsť aj Pillars of Eternity, preteky na motorkách Ride pre Big 5 platforms (oba Xboxy aj PS plus PC) či Cities: Skylines. Je jasné, že najviac sa bude hovoriť o GTA V a Bloodborne, ale rozhodne si nenechajte ujsť nový Battlefield a očkom mrknite aj po DmC. My sa vám potom budeme snažiť priniesť recenzie na väčšinu z týchto titulov. Ktorý si zakúpite, respektíve vyskúšate vy? A nezabudnite, že v marci prebehne herná, ale hlavne hardwarová výstava GDC. Je možné, že sa na nej nejaké to info či trailerík objavia. Snáď sa dočkáme prvých záberov pre novú Laru Croft.

Späť
Zdieľať
Diskusia