Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2014, 16:16
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Čína vyhradila používateľom smartfónov pri chôdzi osobitný pruh

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA SMARTFÓNY
Uložiť Uložené

Aj vám sa stáva, že sa musíte vyhýbať múmiám, ktoré pri chôdzi po chodníku neprestajne čumia do svojich telefónov? Čína prichádza s riešením!

Používanie smartfónov pri chôdzi už nie je fenomén ani na Slovensku. Bežne stretávame ľudí, alebo skôr chodiace múmie, ktorým sa musíme deň čo deň na uliciach vyhýbať. Problém jedincov s podobným defektom vyriešili v Číne po svojom a naozaj efektívne. V meste Chongqing vytvorili pre týchto "zaneprázdnencov" osobitný pruh na chodníku. Dôvodom bola hlavne bezpečnosť chodcov, ale aj plynulosť premávky, keďže pri klikaní na displej je ťažké zároveň udržiavať konštantnú rýchlosť a dávať pozor na to, čo sa deje v okolí. Zatiaľ nie je jasné, aké sankcie čakajú rebelov, ktorí nebudú dodržiavať toto nové pravidlo, no pevne verím, že sa podobný trend čoskoro dostaví aj k nám.

Čína vyhradila používateľom smartfónov pri chôdzi osobitný pruh

Čína vyhradila používateľom smartfónov pri chôdzi osobitný pruh
Späť
Zdieľať
Diskusia