Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Podgast

Podgast je podcast, ktorý vychádza každú stredu a pre Refresher ho tvorí foodbloger Čoje. Volá si doňho zaujímavých hostí, s ktorými začnú o jedle a skončia pri hocičom, na čo majú chuť.

Rozhovory Freshnews Podgast Všesvet Ftapes
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Jaroslav Žídek: V Dubaji sme varili bryndzové halušky s espumou, no museli sme sa vrátiť ku klasike
Jaroslav Žídek: V Dubaji sme varili bryndzové halušky s espumou, no museli sme sa vrátiť ku klasike
15. 12. 2021 13:30
Jarda Žídek prišiel do Podgastu porozprávať o česko-slovenskej kuchyni, bryndzových haluškách v Dubaji, ale aj o vianočnom jedle.
Pán Tymián: Nikdy som sa nenajedol dobre v reštaurácii, ktorá je prvá na Tripadvisore
Pán Tymián: Nikdy som sa nenajedol dobre v reštaurácii, ktorá je prvá na Tripadvisore
1. 12. 2021 18:30
Pán Tymián je takzvaný self-made kuchársky influencer. Nemá svoj podnik, ani vo veľa podnikoch nevaril, no veľmi ho tento svet bavil a lákal, tak sa rozhodol, že bude robiť, čo ho baví, a popritom to zvečňovať na svoj blog.
Dominika Sakmárová: V Kórei sú veľmi populárne české reštaurácie s rezňami, bôčikmi a kolenami
Dominika Sakmárová: V Kórei sú veľmi populárne české reštaurácie s rezňami, bôčikmi a kolenami
17. 11. 2021 13:06
Hosťom najnovšieho Podgastu je sinologička a blogerka, ktorá pochádza zo Spiša, no veľkú časť života prežila v Ázii.
Samo Trnka: Keď sa nenavečeriaš, nič sa ti nestane, hlad je pre teba, naopak, prospešný
Samo Trnka: Keď sa nenavečeriaš, nič sa ti nestane, hlad je pre teba, naopak, prospešný
3. 11. 2021 10:13
Hosťom najnovšieho Podgastu je herec a komik Samo Trnka, ktorý neporozprával iba o tom, čo rád je, ale aj o tom, ako sa mu podarilo zmeniť životný štýl, dostať sa do formy a preložiť o tom zaujímavú knihu.
Daniel Karas: Kimči je také super, že sa z neho oplatí pos*ať
Daniel Karas: Kimči je také super, že sa z neho oplatí pos*ať
27. 10. 2021 17:17
Hosťom najnovšieho Podgastu je Daniel Karas, autor a majiteľ značky Rodkva Ferments, ktorá predáva a popularizuje fermentované produkty.
Dorota Hríbiková: Jedlá a chute v Nome sú nastavené tak, aby si nechápal, čo sa deje
Dorota Hríbiková: Jedlá a chute v Nome sú nastavené tak, aby si nechápal, čo sa deje
20. 10. 2021 16:30
Ako človek odíde z najlepšej reštaurácie na svete, aby sa vrátil pomáhať s rodinným penziónom v Telgárte? Aj o tomto je najnovší Podgast so zaujímavou hostkou.
Výčapník Martin Repaský: Pivo viem načapovať tak, že sa dá párovať so šalátmi či s dezertmi
Výčapník Martin Repaský: Pivo viem načapovať tak, že sa dá párovať so šalátmi či s dezertmi
13. 10. 2021 13:29
Hosťom aktuálnej epizódy Podgastu je Martin Repaský, majiteľ a výčapník z banskobystrického podniku Pilsner Restaurant u Kemov a dvojnásobný víťaz súťaže v čapovaní plzne Master Bartender.
Lokál Žrawetz: Genetická modifikácia potravín nemusí byť zlo, môžeme sa ňou vyhnúť chemickým postrekom
V spolupráci
Lokál Žrawetz: Genetická modifikácia potravín nemusí byť zlo, môžeme sa ňou vyhnúť chemickým postrekom
29. 9. 2021 13:30
Hotové uvarené jedlo je jedna vec, no čo kvalita surovín, z ktorých ho pripravujete? Vypočujte si, podľa čoho posudzovať mlieko, mäso, pečivo, ale aj alkohol. Poradí vám na slovo vzatý odborník.
Zdena Studenková: Vyrastala som na rakúsko-uhorskej kuchyni mojej nemeckej babičky, nekupovali sme ani slíže
Sponzorovaný obsah
Zdena Studenková: Vyrastala som na rakúsko-uhorskej kuchyni mojej nemeckej babičky, nekupovali sme ani slíže
15. 9. 2021 10:30
Vygooglite si Zdenu Studenkovú a vyjde vám množstvo výsledkov o jej hereckej kariére a nejaký ten bulvár. Vedeli ste však, že je veľkou milovníčkou jedla a varenia?
Grilmajster Dalibor Porubský: Do Dominikánskej republiky som priniesol poctivú slovenskú klobásu
Grilmajster Dalibor Porubský: Do Dominikánskej republiky som priniesol poctivú slovenskú klobásu
8. 9. 2021 12:04
Hosťom najnovšieho Podgastu je Dalibor Porubský, ktorého vášňou a hlavným kulinárskym odborom je grilovanie.
Food Tips Košice: Zo slovenskej gastronómie sa vytratil vzťah jedla s ohňom
Food Tips Košice: Zo slovenskej gastronómie sa vytratil vzťah jedla s ohňom
25. 8. 2021 12:56
O čom by sa asi tak porozprávali dvaja najsledovanejší slovenskí foodblogeri? O ohni, korporátoch aj o majonéze! Hosťom najnovšieho Podgastu je Dragan Stojakovič, na sociálnych sieťach viac známy ako Food Tips Košice.
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
11. 8. 2021 16:21
Hosťom Podgastu je tentoraz Jakub Bíro, šéfkuchár francúzskej reštaurácie Chez Balzac na Hlbokej ulici v Bratislave.
Pivný nadšenec Peter Hudák: Výrobcovia amerického piva sa snažili vyhovieť ľuďom, preto je ich pivo fádne
Pivný nadšenec Peter Hudák: Výrobcovia amerického piva sa snažili vyhovieť ľuďom, preto je ich pivo fádne
28. 7. 2021 12:09
Hosťom najnovšieho Podgastu je Peter Hudák, jeden z najväčších pivných nadšencov Slovenska, ktorý má dokonca skúsenosti so založením a prevádzkovaním vlastného remeselného mikropivovaru.
Patrik Potočár z Quinsboro: V New Yorku som sa zoznámil s pánom, ktorý mi posunul supertajný recept na burgerové pečivo
Patrik Potočár z Quinsboro: V New Yorku som sa zoznámil s pánom, ktorý mi posunul supertajný recept na burgerové pečivo
21. 7. 2021 12:31
Hosťom Podgastu je Patrik Potočár, majiteľ Quinsboro, ktorého poznajú všetci zákazníci vďaka tomu, že vo svojom podniku takmer vždy aj obsluhuje.
Cestovateľka Katarína Líšková: V Hondurase som mala nehodu, prichýlila ma pani, ktorá mala za pecou mŕtveho manžela
Cestovateľka Katarína Líšková: V Hondurase som mala nehodu, prichýlila ma pani, ktorá mala za pecou mŕtveho manžela
30. 6. 2021 13:22
Hosťkou Podgastu je cestovateľka a fotografka Katarína Líšková, ktorá cestuje nielen do najzapadnutejších krajín sveta, ale aj v nich si vyberá extrémne zapadnuté a neprebádané kúty.
Jozef Breza z Gašperovho mlyna: Prekvapili ma bryndzové halušky s kockami zemiakov, no zistil som, že to tak niekde robia
Jozef Breza z Gašperovho mlyna: Prekvapili ma bryndzové halušky s kockami zemiakov, no zistil som, že to tak niekde robia
16. 6. 2021 15:45
Je tu nový Podgast, ďalší z tých, ktoré predstavujú najväčšie šéfkuchárske mená Slovenska. Tentoraz sa dozvieš trochu viac o Jozefovi Brezovi, ktorý varí v známej reštaurácii Gašperov mlyn v Batizovciach.
Denis Kendy: S hosťami som si vytváral puto, raz sa mi jeden zdôveril, že práve podviedol manželku
Denis Kendy: S hosťami som si vytváral puto, raz sa mi jeden zdôveril, že práve podviedol manželku
2. 6. 2021 11:29
Hosťom Podgastu je Denis Kendy, ktorého určite poznáš zo Sexuálnej výchovy. Dôvodom jeho účasti je však jeho menej známe zamestnanie, ktoré vykonával celý život. Čašníctvo a obsluha!
Alica Bánszka z Rebelbeanu: Pri pôvode kávy mi viac než o chuť ide o podmienky farmárov
Alica Bánszka z Rebelbeanu: Pri pôvode kávy mi viac než o chuť ide o podmienky farmárov
19. 5. 2021 8:12
Najnovšia epizóda Podgastu je o káve. Nielen o príprave a podávaní, ale aj o pražení a ekologickej či etickej stránke jej pestovania.
Natacha Pacal: Rastlinnú šľahačku som na francúzskej cukrárskej škole spomenula iba raz
Natacha Pacal: Rastlinnú šľahačku som na francúzskej cukrárskej škole spomenula iba raz
7. 12. 2023 17:35
Vedeli ste o prvej dáme francúzskeho cukrárstva v Bratislave, že stála aj za známymi táckarňami v nákupných centrách? Je možné, že toho o nej neviete ešte viac.
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
Ervín z Banchanu: Predtým než som si otvoril kórejské bistro v Bratislave, predával som v Kórei trdelníky
Ervín z Banchanu: Predtým než som si otvoril kórejské bistro v Bratislave, predával som v Kórei trdelníky
15. 2. 2024 14:05
Nebolo by to skvelé, pochopiť kuchyňu nejakej exotickej krajiny za jedinú hodinu počúvania podcastu? Túto šancu máte teraz.
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
5. 10. 2023 9:00
Existuje gastrožáner, v ktorom sa Bratislava vyrovnáva úrovňou európskym metropolám a niektoré oveľa väčšie dokonca prekonáva. Tým žánrom sú kaviarne.
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
24. 11. 2023 9:00
Čoje sľúbil poriadnu kaviarenskú a kávovú epizódu Podgastu a svoj sľub dodržal. Jeho hosťom je hlavný mozog jednej z najlepších a najobľúbenejších kaviarní v Bratislave.
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
14. 3. 2024 15:30
Chceli by ste ochutnať jedlo od mladého Slováka, ktorý varil v Kodani v jednej z najlepších reštaurácií na svete? Vypočujte si nový Podgast a zistíte, kde na to bude najbližšia možnosť.
DejvTheChef: V Kambodži som zažil jedno z najlepších jedál života, vykľuli sa z toho rybie vnútornosti
DejvTheChef: V Kambodži som zažil jedno z najlepších jedál života, vykľuli sa z toho rybie vnútornosti
12. 7. 2023 19:02
Do novej epizódy Podgastu zavítal David Géczy, self-made instagramový kuchár a foodblogger, ktorý sa okrem vareniu venuje aj objavovaniu a popularizovaniu slovenských farmárov a pestovateľov.
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
24. 6. 2020 11:02
Zuzana Sabolová je známa porotkyňa z televíznej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, no okrem toho je dlhé roky spätá s bratislavskou gastronomickou scénou a hneď niekoľkými výraznými podnikmi na nej.
Grilmajster Dalibor Porubský: Do Dominikánskej republiky som priniesol poctivú slovenskú klobásu
Grilmajster Dalibor Porubský: Do Dominikánskej republiky som priniesol poctivú slovenskú klobásu
8. 9. 2021 12:04
Hosťom najnovšieho Podgastu je Dalibor Porubský, ktorého vášňou a hlavným kulinárskym odborom je grilovanie.
Mišo z pizzerie Oggi: V lístku ich nemáme, no na požiadanie urobíme aj cesnakové okraje
Mišo z pizzerie Oggi: V lístku ich nemáme, no na požiadanie urobíme aj cesnakové okraje
9. 11. 2023 15:00
Dá sa to, že vybudujete legendu medzi bratislavskými burgrárňami a potom to celé zopakujete aj na scéne pizzerií?
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
2. 1. 2023 16:00
Tento Podgast je naozaj špeciálny. Prvýkrát sa nahrával naživo s divákmi a aj jeho hostka je formát, ako sa na takúto sviatočnú epizódu patrí.
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
10. 4. 2024 18:00
Chcel/-a by si ochutnať degustačné menu v Nome, Alchemistovi a ďalších podnikoch, ktoré patria medzi najlepšie reštaurácie sveta? Ak sa ti tento sen tak skoro aj nesplní, poď si o tom vypočuť aspoň Podgast.
Ludwig Bagin: Pizza s ananásom bola u mňa kedysi začiatkom konca vzťahu
Ludwig Bagin: Pizza s ananásom bola u mňa kedysi začiatkom konca vzťahu
15. 12. 2022 8:49
Ludwig Bagin je herec a moderátor a pre všetkých, ktorí vedia, aj maskot Starého Mesta. V ňom má obehané všetky najlepšie podniky a kaviarne, často medzi prvými. Okrem toho je domáci kuchár s podrobnými znalosťami a so zaujímavými názormi na gastronómiu.
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
13. 10. 2022 18:30
Dostali sme sa do štádia, keď najlepšie podniky a najlepšie jedlá na Slovensku nemusia variť nevyhnutne v Bratislave. Ktokoľvek by sa chcel na túto tému hádať o najlepšom burgeri, ako príklad by zrejme použil Airstream Guys.
Martin Hanúsek: Víno bez siričitanov neexistuje, každý vinár sa ich snaží vo víne mať čo najmenej
Martin Hanúsek: Víno bez siričitanov neexistuje, každý vinár sa ich snaží vo víne mať čo najmenej
28. 3. 2024 8:45
Mali sme už niekoľko podgastov o víne so someliérmi, tentoraz vám o tomto magickom nápoji niečo porozpráva človek, ktorý ho vyrába.
Pivo nepotrebuje párovanie s ťažkými krčmovými jedlami. Skvelé je s lososom, paprikou či so sladkým, tvrdí Vlado Machalík
Pivo nepotrebuje párovanie s ťažkými krčmovými jedlami. Skvelé je s lososom, paprikou či so sladkým, tvrdí Vlado Machalík
28. 2. 2024 17:00
Dlho sme v Podgaste nemali špeciál o pive. Po pivnom nadšencovi, exvaričovi, blogerovi a výčapníkovi tentoraz k nám do štúdia zavítal šéf združenia výrobcov piva a sladu.
Táňa a Jano z Inej halušky: Už nám aj cudzinec skritizoval bryndzové halušky, že nechutili tak, ako mali
Táňa a Jano z Inej halušky: Už nám aj cudzinec skritizoval bryndzové halušky, že nechutili tak, ako mali
22. 9. 2023 9:00
Ťažko na Slovensku nájdete dôležitejšie jedlo ako bryndzové halušky, a pritom sme doteraz nemali Podgast, v ktorom by boli hlavnou témou. To sa práve zmenilo.