Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Podcasty

Podcasty Refresheru ti rozšíria výber toho, čo môžeš zadarmo počúvať a pritom sa inšpirovať, zabaviť a dozvedieť sa niečo nové. Odoberaj v aplikáciach Spotify, Apple podcasty a Google podcasty.

Rozhovory Freshnews Podgast Všesvet Ftapes
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Vedátor: Vedcom sa podarilo vrátiť uvarené vajce do surového stavu, môže to pomôcť liečiť rakovinu
Vedátor: Vedcom sa podarilo vrátiť uvarené vajce do surového stavu, môže to pomôcť liečiť rakovinu
21. 4. 2021 13:14
Ak ti niečo veľmi chutí, málokedy riešiš prečo. Nie je to však škoda? Najnovší Podgast ti naloží všetky vedecké zaujímavosti a poznatky o jedle, ktoré si doteraz prehliadal.
Pekár Mykola Nevrev: Kváskový chlieb ti pomôže schudnúť, ale je v tom háčik
Pekár Mykola Nevrev: Kváskový chlieb ti pomôže schudnúť, ale je v tom háčik
14. 4. 2021 15:31
Hosťom najnovšieho Podgastu je pekársky zjav Mykola Nevrev pôvodom z Ukrajiny. Jeho chlieb si mohol ochutnať v bistre Fach, no ak nemáš obe ruky ľavé, naučí ťa piecť rovnako dobrý aj vlastný.
Eva a Dominika z Balans Bistra: Nepoužívame Beyond Meat, pretože k nám lieta cez pol sveta
Eva a Dominika z Balans Bistra: Nepoužívame Beyond Meat, pretože k nám lieta cez pol sveta
7. 4. 2021 13:16
Hosťkami najnovšieho Podgastu sú sestry Eva a Dominika, majiteľka a čašníčka z jedného z najobľúbenejších vegánskych podnikov v Bratislave.
Lucia Huong z Phočkárne: Bun Bo Nam Bo nie je všade také populárne ako v Bratislave
Lucia Huong z Phočkárne: Bun Bo Nam Bo nie je všade také populárne ako v Bratislave
24. 3. 2021 18:43
Vietnamská kuchyňa je nová pizza, resp. kebab: zahraničné jedlo, ktoré si na Slovensku našlo cestu do sŕdc nielen ľudí, ktorí radi skúšajú niečo nové a exotické, ale aj tých konzervatívnejších.
Arpád Soltész: Ak sa bude Matovič snažiť takto vládnuť ďalej, spláchnu ho námestia ako Fica (Podcast)
Arpád Soltész: Ak sa bude Matovič snažiť takto vládnuť ďalej, spláchnu ho námestia ako Fica (Podcast)
16. 3. 2021 18:06
Podľa Soltésza je Slovensko zlyhávajúci štát, v ktorom fungujú e-shopy a donáška pizze. „To nie je vláda. To je spektakulárny mozgotrysk nápadov premiéra,“ uviedol v rozhovore.
Matej Selassie Slažanský: Uvažoval som, že začnem nakrúcať foodblogerské videá z ciest
Matej Selassie Slažanský: Uvažoval som, že začnem nakrúcať foodblogerské videá z ciest
12. 3. 2021 11:33
Nová epizóda Podgastu je opäť z kategórie „celebritný hosť rozpráva o svojej obľúbenej téme, na ktorú sa ho málokedy pýtajú – o jedle“.
Podgast špeciál s Kubom Lužinom: 10 najlepších bratislavských burgerov
Podgast špeciál s Kubom Lužinom: 10 najlepších bratislavských burgerov
3. 3. 2021 14:28
My vieme, Podgast v roku 2021 vychádza každý druhý týždeň… to sa však netýka špeciálnych epizód. Prvá z nich prináša dlhoočakávaný update rebríčka najlepších bratislavských burgerov.
Martin Miklošík z Bistronomy: Testovali sme, ako náš langoš zvládne donášku, ochutnali sme ho až po pol hodine
Martin Miklošík z Bistronomy: Testovali sme, ako náš langoš zvládne donášku, ochutnali sme ho až po pol hodine
24. 2. 2021 8:35
V druhej časti Podgastu v novej sezóne foodblogger Čoje privítal Martina Miklošíka, šéfkuchára nového a medzitým už jedného z najlepších bratislavských podnikov Bistronomy.
Vietnamci zvládajú pandémiu lepšie ako my, hovorí Kristína a Martin, ktorí žijú vo Vietname už tri roky
Vietnamci zvládajú pandémiu lepšie ako my, hovorí Kristína a Martin, ktorí žijú vo Vietname už tri roky
22. 2. 2021 19:11
V poslednej časti piatej série Všesvet podcastu sme sa boli pozrieť najmä v severnom Vietname.
Kedy už nie je v Rio de Janeiro bezpečné vychádzať von a kde sa dá sledovať karneval zadarmo?
Kedy už nie je v Rio de Janeiro bezpečné vychádzať von a kde sa dá sledovať karneval zadarmo?
11. 2. 2021 12:56
O karnevale aj chudobe v brazílskom Rio de Janeiro rozprávala vo Všesvet podcast Katarína Frazão Smutná.
Veronika Cifrová Ostrihoňová: Neviem dobre variť, ale viem dobre jesť
Veronika Cifrová Ostrihoňová: Neviem dobre variť, ale viem dobre jesť
10. 2. 2021 10:57
Podgast je späť! A prvá epizóda novej sezóny začína hosťkou, ktorú netreba nikomu predstavovať.
Kanaďania po striptérkach hádžu mince. Ako vyzerá lokálna hra?
Kanaďania po striptérkach hádžu mince. Ako vyzerá lokálna hra?
29. 1. 2021 19:08
Naďa Hubočan žije v Kanade od roku 2016. Vo Všesvet podcaste hovorí o štúdiu na University of Alberta a živote v Edmontone.
F-tapes: Sk8thing - sivá eminencia japonského streetwearu
F-tapes: Sk8thing - sivá eminencia japonského streetwearu
29. 1. 2021 8:31
Aj po dvadsiatich rokoch je jeho identita takmer neznáma. Bez tejto legendy by pritom neexistovali mnohé japonské brandy.
Ako najlepšie cestovať počas pandémie? Predsa v karavane, hovoria Hanka a Jožo z Cestujeme Spolu
Ako najlepšie cestovať počas pandémie? Predsa v karavane, hovoria Hanka a Jožo z Cestujeme Spolu
22. 1. 2021 18:06
O cestovaní v karavane a Chorvátsku vo Všesvet podcaste rozprávali Hanka a Jožo Orgonášovci.
F-tapes: Legendy denimu - Ksubi vs. Evisu
F-tapes: Legendy denimu - Ksubi vs. Evisu
22. 1. 2021 8:30
Ďalšia kazeta venovaná denimu rozoberie dva kedysi slávne brandy, ktoré by sa už čoskoro mohli vrátiť do mainstreamu.
F-tapes: Ako Travis Scott zožral celý rok 2020
F-tapes: Ako Travis Scott zožral celý rok 2020
15. 1. 2021 10:43
Aj napriek kríze rátal zárobky v desiatkach miliónov. Najúspešnejší rok jeho kariéry už ale plánoval dlho. Nalaď si kazetu F-tapes 36.
Dobrú reštauráciu na Sardínii nájdete podľa svätých obrázkov, gumených obrusov a futbalu v telke, hovorí novinárka Eva Kubániová
Dobrú reštauráciu na Sardínii nájdete podľa svätých obrázkov, gumených obrusov a futbalu v telke, hovorí novinárka Eva Kubániová
12. 1. 2021 14:32
S Evou Kubániovou sme sa vo Všesvet podcaste rozprávali o druhom najväčšom talianskom ostrove Sardínia.
V Namíbii môžete ísť safari úplne sami bez sprievodcov. Ako sa dá do tejto africkej krajiny dostať?
V Namíbii môžete ísť safari úplne sami bez sprievodcov. Ako sa dá do tejto africkej krajiny dostať?
6. 1. 2021 17:20
O návšteve Namíbie počas koronavírusovej pandémie rozprával vo Všesvet podcaste Tomáš Hubočan
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
Oliver Vozárik: Máme drahý chlieb, no vyrába sa dva dni a vydrží dlhšie
Oliver Vozárik: Máme drahý chlieb, no vyrába sa dva dni a vydrží dlhšie
24. 10. 2024 16:00
Okrem toho, že má Bratislava čoraz viac pekární, vznikajú v nej aj pekárenské bistrá. Jedným z prvých bol Oli’s na Záhradníckej.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
5. 10. 2023 9:00
Existuje gastrožáner, v ktorom sa Bratislava vyrovnáva úrovňou európskym metropolám a niektoré oveľa väčšie dokonca prekonáva. Tým žánrom sú kaviarne.
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
24. 11. 2023 9:00
Čoje sľúbil poriadnu kaviarenskú a kávovú epizódu Podgastu a svoj sľub dodržal. Jeho hosťom je hlavný mozog jednej z najlepších a najobľúbenejších kaviarní v Bratislave.
Petush Nasklee: Hlavne muži sú často sýti, no aj tak dotlačia nasilu zvyšok taniera
Petush Nasklee: Hlavne muži sú často sýti, no aj tak dotlačia nasilu zvyšok taniera
6. 6. 2024 18:00
Aj stravovacie zvyky o nás môžu veľa prezradiť. Niečo o tom vie aj jedna z najznámejších slovenských podcasteriek.
Martin zo Šestka Canteen: Niekedy mám pocit, že v táckarňach varíme pre vymierajúcu generáciu
Martin zo Šestka Canteen: Niekedy mám pocit, že v táckarňach varíme pre vymierajúcu generáciu
7. 10. 2024 13:00
Nielen finediningami a hipsterskými bistrami je gastro živé. Jeho chrbtovú kosť tvoria ľudové táckarne a obedárne a práve o jednej takej je aj nový Podgast.
Robert „Yogy“ Žáček: Chuťovo je obrovský rozdiel, či dobré korenie pridáš počas varenia alebo až na záver
Robert „Yogy“ Žáček: Chuťovo je obrovský rozdiel, či dobré korenie pridáš počas varenia alebo až na záver
19. 7. 2024 13:45
Novým Podgastom to Čoje tentoraz poriadne okorenil. Za mikrofón si pozval najväčšieho experta na korenie na Slovensku.
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
14. 3. 2024 15:30
Chceli by ste ochutnať jedlo od mladého Slováka, ktorý varil v Kodani v jednej z najlepších reštaurácií na svete? Vypočujte si nový Podgast a zistíte, kde na to bude najbližšia možnosť.
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
24. 6. 2020 11:02
Zuzana Sabolová je známa porotkyňa z televíznej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, no okrem toho je dlhé roky spätá s bratislavskou gastronomickou scénou a hneď niekoľkými výraznými podnikmi na nej.
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
11. 8. 2021 16:21
Hosťom Podgastu je tentoraz Jakub Bíro, šéfkuchár francúzskej reštaurácie Chez Balzac na Hlbokej ulici v Bratislave.
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
28. 11. 2023 9:22
Kedy sa dočkáme obľúbených štatistík, na ktoré každý rok tak netrpezlivo čakáme?
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
2. 1. 2023 16:00
Tento Podgast je naozaj špeciálny. Prvýkrát sa nahrával naživo s divákmi a aj jeho hostka je formát, ako sa na takúto sviatočnú epizódu patrí.
Vala Fralaa Frázová: Po troch mesiacoch v Brazílii som sa na Slovensku tešila na kávu
Vala Fralaa Frázová: Po troch mesiacoch v Brazílii som sa na Slovensku tešila na kávu
20. 9. 2024 16:00
Vonku je nový Podgast a Čoje v ňom tentokrát oprášil hosťku z úplne prvej sezóny, DJ-ku Fraluu. Čo má za 5 rokov nové a čo si myslí o ženách v kuchyni?
Martin Kolník: Rezeň s ryžou je nič, ja milujem smažák s tarhoňou
Martin Kolník: Rezeň s ryžou je nič, ja milujem smažák s tarhoňou
20. 6. 2024 15:30
Slovenská kuchyňa nemusí byť iba o tom, ktoré jedlá do nej patria, ale aj s akými prílohami ich jedávame! Len si vypočuj nový Podgast!
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
10. 4. 2024 18:00
Chcel/-a by si ochutnať degustačné menu v Nome, Alchemistovi a ďalších podnikoch, ktoré patria medzi najlepšie reštaurácie sveta? Ak sa ti tento sen tak skoro aj nesplní, poď si o tom vypočuť aspoň Podgast.
DejvTheChef: V Kambodži som zažil jedno z najlepších jedál života, vykľuli sa z toho rybie vnútornosti
DejvTheChef: V Kambodži som zažil jedno z najlepších jedál života, vykľuli sa z toho rybie vnútornosti
12. 7. 2023 19:02
Do novej epizódy Podgastu zavítal David Géczy, self-made instagramový kuchár a foodblogger, ktorý sa okrem vareniu venuje aj objavovaniu a popularizovaniu slovenských farmárov a pestovateľov.