Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Podcasty

Podcasty Refresheru ti rozšíria výber toho, čo môžeš zadarmo počúvať a pritom sa inšpirovať, zabaviť a dozvedieť sa niečo nové. Odoberaj v aplikáciach Spotify, Apple podcasty a Google podcasty.

Rozhovory Freshnews Podgast Všesvet Ftapes
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Veronika Cifrová Ostrihoňová: Neviem dobre variť, ale viem dobre jesť
Veronika Cifrová Ostrihoňová: Neviem dobre variť, ale viem dobre jesť
10. 2. 2021 10:57
Podgast je späť! A prvá epizóda novej sezóny začína hosťkou, ktorú netreba nikomu predstavovať.
Kanaďania po striptérkach hádžu mince. Ako vyzerá lokálna hra?
Kanaďania po striptérkach hádžu mince. Ako vyzerá lokálna hra?
29. 1. 2021 19:08
Naďa Hubočan žije v Kanade od roku 2016. Vo Všesvet podcaste hovorí o štúdiu na University of Alberta a živote v Edmontone.
F-tapes: Sk8thing - sivá eminencia japonského streetwearu
F-tapes: Sk8thing - sivá eminencia japonského streetwearu
29. 1. 2021 8:31
Aj po dvadsiatich rokoch je jeho identita takmer neznáma. Bez tejto legendy by pritom neexistovali mnohé japonské brandy.
Ako najlepšie cestovať počas pandémie? Predsa v karavane, hovoria Hanka a Jožo z Cestujeme Spolu
Ako najlepšie cestovať počas pandémie? Predsa v karavane, hovoria Hanka a Jožo z Cestujeme Spolu
22. 1. 2021 18:06
O cestovaní v karavane a Chorvátsku vo Všesvet podcaste rozprávali Hanka a Jožo Orgonášovci.
F-tapes: Legendy denimu - Ksubi vs. Evisu
F-tapes: Legendy denimu - Ksubi vs. Evisu
22. 1. 2021 8:30
Ďalšia kazeta venovaná denimu rozoberie dva kedysi slávne brandy, ktoré by sa už čoskoro mohli vrátiť do mainstreamu.
F-tapes: Ako Travis Scott zožral celý rok 2020
F-tapes: Ako Travis Scott zožral celý rok 2020
15. 1. 2021 10:43
Aj napriek kríze rátal zárobky v desiatkach miliónov. Najúspešnejší rok jeho kariéry už ale plánoval dlho. Nalaď si kazetu F-tapes 36.
Dobrú reštauráciu na Sardínii nájdete podľa svätých obrázkov, gumených obrusov a futbalu v telke, hovorí novinárka Eva Kubániová
Dobrú reštauráciu na Sardínii nájdete podľa svätých obrázkov, gumených obrusov a futbalu v telke, hovorí novinárka Eva Kubániová
12. 1. 2021 14:32
S Evou Kubániovou sme sa vo Všesvet podcaste rozprávali o druhom najväčšom talianskom ostrove Sardínia.
V Namíbii môžete ísť safari úplne sami bez sprievodcov. Ako sa dá do tejto africkej krajiny dostať?
V Namíbii môžete ísť safari úplne sami bez sprievodcov. Ako sa dá do tejto africkej krajiny dostať?
6. 1. 2021 17:20
O návšteve Namíbie počas koronavírusovej pandémie rozprával vo Všesvet podcaste Tomáš Hubočan
Lukáš Hejlík: Keď chcem cudzinca zoznámiť s českým jedlom, vezmem ho na kulajdu
Lukáš Hejlík: Keď chcem cudzinca zoznámiť s českým jedlom, vezmem ho na kulajdu
30. 12. 2020 14:06
Na záver roku 2020 tu máme skutočnú podcastovú špecialitu. Rozhovor najpočúvanejšieho slovenského foodpodcastera Čojeho s najpočúvanejším českým foodpodcasterom Lukášom Hejlíkom.
Vianoce s Demotiváciom: Na štedrú večeru sa u nás vždy jedávali najlacnejšie rybie prsty
Vianoce s Demotiváciom: Na štedrú večeru sa u nás vždy jedávali najlacnejšie rybie prsty
24. 12. 2020 13:38
Tiež je vám blbé sláviť pokojné a šťastné Vianoce, ako keby okolo nás stále nezúril príšerný rok 2020? Mysleli sme si to. Preto vám na Štedrý deň prinášame slovenského kráľa sarkazmu.
F-Tapes feat. Konex: Solo Dolo Vianoce s Covidom
F-Tapes feat. Konex: Solo Dolo Vianoce s Covidom
24. 12. 2020 12:16
Šajmo a Hlava pre teba majú darček v podobe špeciálu (ne)vhodného ku každému štedrovečernému stolu.
Slovensko-americký pár prešiel na bicykli naprieč USA: „Keď ti dávajú, ber, keď ťa bijú, utekaj.”
Slovensko-americký pár prešiel na bicykli naprieč USA: „Keď ti dávajú, ber, keď ťa bijú, utekaj.”
23. 12. 2020 11:04
O 5000km nabicyklovaných naprieč USA rozprávajú vo Všesvet podcaste Eliška a Tim Fetzkovci.
F-tapes: Prečo sa Jay-Z hanbí za svoju značku Rocawear?
F-tapes: Prečo sa Jay-Z hanbí za svoju značku Rocawear?
18. 12. 2020 17:35
Z ikony hip-hopovej módy sa behom pár rokov stal módny odpad a za svoj legendárny brand sa dnes hanbí dokonca aj jeho zakladateľ. Kazeta F-tapes 34 je tu!
Daniel musel pre zranenia skončiť s profesionálnym futbalom. Namiesto toho prešiel na bicykli 20-tisíc kilometrov
Daniel musel pre zranenia skončiť s profesionálnym futbalom. Namiesto toho prešiel na bicykli 20-tisíc kilometrov
17. 12. 2020 16:57
Vo Všesvet podcaste hovoril o svojej cykloceste Daniel Bednárik.
Vojtech Vegh: Zero Waste varenie? Vňať mrkvy chutí výraznejšie než mrkva samotná
Vojtech Vegh: Zero Waste varenie? Vňať mrkvy chutí výraznejšie než mrkva samotná
17. 12. 2020 10:35
Vianoce sú v našich končinách sviatkami hojnosti a prejedania sa. To našej planéte nerobí dobre. Našťastie sú spôsoby, ako si dopriať viac a pritom nespotrebovať viac.
F-tapes: Miliardový resell
F-tapes: Miliardový resell
11. 12. 2020 19:11
Čo sú zisky z predaja tenisiek v porovnaní s obchodmi medzi konglomerátmi z posledných mesiacov? To sa dozvieš v F-tapes kazete číslo 33.
Je Amsterdam stále lákadlom pre dostupné ľahké drogy a prostitúciu?  Barbora nám prezradila, ako sa žije v hlavnom meste Holandska
Je Amsterdam stále lákadlom pre dostupné ľahké drogy a prostitúciu? Barbora nám prezradila, ako sa žije v hlavnom meste Holandska
9. 12. 2020 16:49
O Amsterdame sme sa rozprávali s Barborou a Rišom vo Všesvet podcaste.
Barbora z Le Miam: U nás doma pred Vianocami pečú iba babičky, slovenské koláče až tak neobľubujem
Barbora z Le Miam: U nás doma pred Vianocami pečú iba babičky, slovenské koláče až tak neobľubujem
9. 12. 2020 15:10
Kto by si nedal pred Vianocami Podgast, v ktorom o svojich skúsenostiach s pečením a cukrárstvom porozprávala majiteľka jednej z najlepších bratislavských patisserii?
Natacha Pacal: Rastlinnú šľahačku som na francúzskej cukrárskej škole spomenula iba raz
Natacha Pacal: Rastlinnú šľahačku som na francúzskej cukrárskej škole spomenula iba raz
7. 12. 2023 17:35
Vedeli ste o prvej dáme francúzskeho cukrárstva v Bratislave, že stála aj za známymi táckarňami v nákupných centrách? Je možné, že toho o nej neviete ešte viac.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
včera o 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
Ervín z Banchanu: Predtým než som si otvoril kórejské bistro v Bratislave, predával som v Kórei trdelníky
Ervín z Banchanu: Predtým než som si otvoril kórejské bistro v Bratislave, predával som v Kórei trdelníky
15. 2. 2024 14:05
Nebolo by to skvelé, pochopiť kuchyňu nejakej exotickej krajiny za jedinú hodinu počúvania podcastu? Túto šancu máte teraz.
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
5. 10. 2023 9:00
Existuje gastrožáner, v ktorom sa Bratislava vyrovnáva úrovňou európskym metropolám a niektoré oveľa väčšie dokonca prekonáva. Tým žánrom sú kaviarne.
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
24. 11. 2023 9:00
Čoje sľúbil poriadnu kaviarenskú a kávovú epizódu Podgastu a svoj sľub dodržal. Jeho hosťom je hlavný mozog jednej z najlepších a najobľúbenejších kaviarní v Bratislave.
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
14. 3. 2024 15:30
Chceli by ste ochutnať jedlo od mladého Slováka, ktorý varil v Kodani v jednej z najlepších reštaurácií na svete? Vypočujte si nový Podgast a zistíte, kde na to bude najbližšia možnosť.
DejvTheChef: V Kambodži som zažil jedno z najlepších jedál života, vykľuli sa z toho rybie vnútornosti
DejvTheChef: V Kambodži som zažil jedno z najlepších jedál života, vykľuli sa z toho rybie vnútornosti
12. 7. 2023 19:02
Do novej epizódy Podgastu zavítal David Géczy, self-made instagramový kuchár a foodblogger, ktorý sa okrem vareniu venuje aj objavovaniu a popularizovaniu slovenských farmárov a pestovateľov.
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
24. 6. 2020 11:02
Zuzana Sabolová je známa porotkyňa z televíznej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, no okrem toho je dlhé roky spätá s bratislavskou gastronomickou scénou a hneď niekoľkými výraznými podnikmi na nej.
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
28. 11. 2023 9:22
Kedy sa dočkáme obľúbených štatistík, na ktoré každý rok tak netrpezlivo čakáme?
Grilmajster Dalibor Porubský: Do Dominikánskej republiky som priniesol poctivú slovenskú klobásu
Grilmajster Dalibor Porubský: Do Dominikánskej republiky som priniesol poctivú slovenskú klobásu
8. 9. 2021 12:04
Hosťom najnovšieho Podgastu je Dalibor Porubský, ktorého vášňou a hlavným kulinárskym odborom je grilovanie.
Mišo z pizzerie Oggi: V lístku ich nemáme, no na požiadanie urobíme aj cesnakové okraje
Mišo z pizzerie Oggi: V lístku ich nemáme, no na požiadanie urobíme aj cesnakové okraje
9. 11. 2023 15:00
Dá sa to, že vybudujete legendu medzi bratislavskými burgrárňami a potom to celé zopakujete aj na scéne pizzerií?
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
2. 1. 2023 16:00
Tento Podgast je naozaj špeciálny. Prvýkrát sa nahrával naživo s divákmi a aj jeho hostka je formát, ako sa na takúto sviatočnú epizódu patrí.
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
10. 4. 2024 18:00
Chcel/-a by si ochutnať degustačné menu v Nome, Alchemistovi a ďalších podnikoch, ktoré patria medzi najlepšie reštaurácie sveta? Ak sa ti tento sen tak skoro aj nesplní, poď si o tom vypočuť aspoň Podgast.
Ludwig Bagin: Pizza s ananásom bola u mňa kedysi začiatkom konca vzťahu
Ludwig Bagin: Pizza s ananásom bola u mňa kedysi začiatkom konca vzťahu
15. 12. 2022 8:49
Ludwig Bagin je herec a moderátor a pre všetkých, ktorí vedia, aj maskot Starého Mesta. V ňom má obehané všetky najlepšie podniky a kaviarne, často medzi prvými. Okrem toho je domáci kuchár s podrobnými znalosťami a so zaujímavými názormi na gastronómiu.
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
13. 10. 2022 18:30
Dostali sme sa do štádia, keď najlepšie podniky a najlepšie jedlá na Slovensku nemusia variť nevyhnutne v Bratislave. Ktokoľvek by sa chcel na túto tému hádať o najlepšom burgeri, ako príklad by zrejme použil Airstream Guys.
Martin Hanúsek: Víno bez siričitanov neexistuje, každý vinár sa ich snaží vo víne mať čo najmenej
Martin Hanúsek: Víno bez siričitanov neexistuje, každý vinár sa ich snaží vo víne mať čo najmenej
28. 3. 2024 8:45
Mali sme už niekoľko podgastov o víne so someliérmi, tentoraz vám o tomto magickom nápoji niečo porozpráva človek, ktorý ho vyrába.