Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2021, 19:08
Čas čítania 1:31
Tina Hamarova

Kanaďania po striptérkach hádžu mince. Ako vyzerá lokálna hra?

Kanaďania po striptérkach hádžu mince. Ako vyzerá lokálna hra?
Zdroj: Naďa Hubočan
PODCASTY CESTOVANIE KANADA
Uložiť Uložené

Naďa Hubočan žije v Kanade od roku 2016. Vo Všesvet podcaste hovorí o štúdiu na University of Alberta a živote v Edmontone.

Odoberaj zadarmo na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty

Čo sú podcasty a ako ich počúvať? Dozvieš sa tu

Sleduj Všesvet na Refresheri

Edmonton je hlavné mesto kanadskej provincie Alberta. Má približne milión obyvateľov a leží uprostred prérií, štyri hodiny cesty autom od Skalnatých vrchov.

Naďa Hubočan v novej časti Všesvet podcastu vysvetľuje, ako sa Edmontončania aj napriek netradičnej polohe a tuhým zimám vynašli a zabezpečili v meste dostatok aktivít. V domove NHL tímu Edmonton Oilers okrem novej hojekovej haly nájdete napríklad aj lyžiarske svahy, nespočetné množstvo parkov či nákupné centrum s aquaparkom a zábavným parkom.

Kanaďania po striptérkach hádžu mince. Ako vyzerá lokálna hra?
Zdroj: Naďa Hubočan

Naďa v Edmontone študovala právo na University od Alberta. Univerzitný kampus popisuje ako samostatnú časť mesta, v ktorej nájdeš všetko. Študentské internáty majú najrôznejšie formy, od výškových budov s fitnescentrami, študovňami a plnou penziou až po bytovky s malými plne zariadenými bytmi pre starších študentov.

„Celé to bolo prepojené chodbami, takže keď bolo vonku mínus tridsať, nemusela si vôbec vystrčiť prst. V lete, keď bolo krásne, tam boli obrovské trávniky, na ktorých si si mohla dať piknik. A športoviská, to si nezažila...“ spomína Naďa. Dodáva, že sama v miestnej atletickej hale trénovala v zime na vancouverský polmaratón.

Kanaďania po striptérkach hádžu mince. Ako vyzerá lokálna hra?
Zdroj: Naďa Hubočan

Štúdium na kanadských univerzitách je podľa Nadi intenzívne a medzi študentmi prebieha konkurenčný boj. Poznámky sa po internete takmer nešíria, skupinky študentov si strážia svoje „know-how“ a snažia sa byť čo najlepší.  

Keďže práca popri škole vôbec nie je bežná, zamestnávatelia pri výbere absolventov hľadia najmä na známky. V podcaste Naďa vysvetľuje, prečo učitelia zhoršujú študentom známky, hoci majú všetci pri záverečnom teste samé jednotky.

Kanaďania po striptérkach hádžu mince. Ako vyzerá lokálna hra?
Zdroj: Naďa Hubočan

Aj voľný čas vyzerá v kanadskej Alberte inak ako na Slovensku, populárne sú napríklad karaoke bary. Legálne sú aj strip kluby, v ktorých si môžu návštevníci zahrať bizarnú loonie game. Keďže Kanada nemá papierové jednodolárovky, na striptérky hádžeš dolárové mince a snažíš sa trafiť na miesto, ktoré ti striptérka určí. Za odmenu môžeš vyhrať plagát či magnetku.

V tomto podcaste sa ešte dozvieš:
  • Prečo sa Edmonton volá „Deadmonton“
  • Ako vyzerá každodenný študentský život na kanadskej univerzite
  • Kam sa vybrať na karaoke a aký song spoľahlivo zdvihne všetkých od stola
  • Aké ceny dostaneš, ak vyhráš loonie game v stip klube

Všesvet podcast vychádza každý týždeň a prináša zaujímavé rozhovory o všemožných miestach, ľuďoch a všelijakých nápadoch a plánoch, ako spoznať svet. Moderujú ho Tina Hamárová a Naďa Hubočan

V prípade akýchkoľvek návrhov alebo pripomienok  nám napíš na adresu [email protected].

Odporúčané
KVÍZ: Poznáš odpovede na týchto 15 cestovateľských otázok? KVÍZ: Poznáš odpovede na týchto 15 cestovateľských otázok? 28. apríla 2020, 8:20
Domov
Zdieľať
Diskusia