Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júna 2021, 18:57
Čas čítania 0:47
Kamila Šebestová

Toto sú najčastejšie spôsoby, ako slovenskí študenti podvádzali pri prijímačkách na vysoké školy

NEWS ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Na národných porovnávacích skúškach sa zúčastnilo okolo 61-tisíc uchádzačov. O vysokoškolské štúdium má podľa výskumu záujem čoraz viac mladých ľudí.

Záujemcovia o vysokoškolské štúdium sa podľa nového výskumu spoločnosti Scio snažili uľahčiť si prijímacie skúšky rôznymi spôsobmi. Najčastejšie vraj išlo o „pokazenú kameru“, mobil, kalkulačku, opustenie záberu, nasadenie slúchadiel či nepovolené otvorenie internetového prehliadača.

Potenciálnych vysokoškolákov však tieto pomôcky často stáli miesto na škole. Celkovo totiž došlo pre podvádzanie k vylúčeniu približne 3,5 percenta uchádzačov.

Dokopy sa v Česku a na Slovensku konalo 61-tisíc online skúšok, na ktorých sa zúčastnilo 22 630 uchádzačov o vysokoškolské štúdium. Prijímacie skúšky na vysokých školách nahradili národné porovnávacie skúšky. K porušovaniu pravidiel došlo pri všetkých termínoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia