Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júna 2021, 15:27
Čas čítania 0:55
Dominik Vetrák

Sex v trojke, cestovanie časom a úžasné sci-fi nápady zdobia prvú epizódu 5. série Ricka a Mortyho

Sex v trojke, cestovanie časom a úžasné sci-fi nápady zdobia prvú epizódu 5. série Ricka a Mortyho
Zdroj: Adult Swim
FILMY A SERIÁLY RICK AND MORTY
Uložiť Uložené

Rick a Morty sa po roku vracajú s novými epizódami.

Divne sa to píše, ale na nové diely Ricka a Mortyho sme  nemuseli čakať 2 roky. Od konca 4. série ubehol len rok a my sa už tešíme z nových dielov. Dnes na Adult Swime premiérovala prvá časť 5. série a my sme mali veľké očakávania. Dôjde tvorcom šťava a nápady? Bude to ešte také zábavné ako kedysi?

To všetko budeme hlbšie rozoberať v recenzii o niekoľko týždňov. Po prvom diele však môžeme uznať, že tvorcovia stále vedia, ako diváka zaujať, pobaviť a zamiešať do príbehu aj originálne nápady.

Odporúčané
Dwayne Johnson sa do Rýchlo a zbesilo dostal vďaka komentáru na Facebooku. Ako sa séria za 20 rokov zmenila a čo o nej nevieš? Dwayne Johnson sa do Rýchlo a zbesilo dostal vďaka komentáru na Facebooku. Ako sa séria za 20 rokov zmenila a čo o nej nevieš? 20. júna 2021, 12:30

V úvodnom diele spoznávame Mr. Nimbusa, úhlavného a odvekého Rickovho nepriateľa, ktorý je skôr jeho dávnym a odlúčeným priateľom. Ide o celkom zábavnú postavu, no kľúčovým je stále Rick so svojimi hláškami, ktorých si aj tentoraz užiješ dosýta. 

Smerom dopredu sa konečne pohol aj vzťah Mortyho s Jessicou, aj keď už asi tušíš, že chudák Morty zrejme nikdy nedosiahne skutočné šťastie, aké si s ňou predstavuje. Tentoraz za to môže časový paradox pri skákaní medzi dvomi dimenziami. Nebudeme ti nič prezrádzať, no tvorcovia znova dokázali, že  vedia dokonale skĺbiť drámu aj humor v rovnakej scéne, čo je úctyhodný kúsok.

Prvý diel mal všetko. Humor, emócie, skvelé nové postavy a originálne sci-fi nápady. Posledné série a časti nám dokazujú, že celkovo sa ich kvalita asi nevyšplhá na začiatok seriálu, no stále ide o nesmierne zábavný a kvalitný animovaný seriál, ktorý nás baví a ponúka nesmierne originálne vtipy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia