Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2021, 10:51
Čas čítania 0:54
Viktor Kniš

Nie som poslanec OĽaNO, som z Kresťanskej únie, kričal poslanec z klubu OĽaNO v parlamente

NEWS OĽANO
Uložiť Uložené

Na odvolávanie Mikulca neprišli členovia vlády, ktorí dnes majú pravidelné stredajšie rokovanie na úrade vlády.

Poslanec z klubu OĽaNO Ján Szöllös dnes v parlamente kričal, že nie je poslancom OĽaNO, ale Kresťanskej únie, upozornil Denník N. Stalo sa tak krátko po vyhrotení situácie, keď sa poslanci opozície sťažovali, že na mimoriadnej schôdzi na odvolávanie ministra vnútra sa nezúčastnili členovia vlády a ani samotný Roman Mikulec. Ministri a premiér rokujú na úrade vlády každú stredu. 

Ján Szöllös patrí k nevýrazným členom poslaneckého klubu OĽaNO a do parlamentu sa dostal z 25. miesta kandidátky hnutia Igora Matoviča. OĽaNO síce do parlamentu kandidovalo ako koalícia viacerých strán, papierovo to však nepriznali tak, ako napríklad koalícia Progresívne Slovensko a Spolu. 

Mikulec
Zdroj: TASR/Martin Baumann

V pléne sa od včerajšieho dňa diskutuje o návrhu na Mikulcovo odvolanie, s ktorým prišiel Robert Fico. Neprítomnosť ministra a vlády kritizovali opoziční poslanci. Koalícia vysvetľuje, že museli ísť na rokovanie vlády.

Domov
Zdieľať
Diskusia