Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2021, 8:29
Čas čítania 0:50
Lukáš Čelka

Vladimír Lengvarský: Nevyužité vakcíny proti koronavírusu sa buď predajú, darujú, alebo zničia

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Minister tvrdí, že očkovanie neregistrovanou vakcínou Sputnik V bude hodnotiť až po ukončení procesu registrácie.

Na otázku, čo sa stane s vakcínami proti koronavírusu, ktoré zostanú nazvyš, odpovedal súčasný minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Podľa jeho slov prichádza do úvahy len ich predaj, darovanie alebo zničenie.

K tomu, aký osud čaká nevyužité dávky neregistrovanej vakcíny Sputnik V, sa dnes ešte vyjadriť nevedel. Tvrdí, že to vyhodnotí až po ukončení procesu registrácie, čo by malo byť v priebehu dvoch týždňov. Dodal, že aktuálne má informácie o počte prihlásených v čakárni a o tých, ktorí boli zaočkovaní. „Asi to reálne odzrkadľuje záujem, ktorý tu je,“ poznamenal Lengvarský.

Z dát Inštitútu zdravotných analýz vyplýva, že na prvú dávku vakcíny Sputnik V aktuálne čaká 4 695 ľudí. Slovensko však má v súčasnosti k dispozícii počet dávok až pre 100 000 ľudí a Igor Matovič pôvodne objednával až dva milióny týchto vakcín.

Domov
Zdieľať
Diskusia