Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2021, 16:03
Čas čítania 0:55
Adam Novosad

Sexy falošná americká vojačka chcela od Slováka vylákať peniaze

NEWS POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Slovenskí policajti zaregistrovali prvý prípad, keď sa úlohy vymenili a namiesto amerického vojaka sa snažila klamať vojačka.

V posledných mesiacoch sa na Slovensku roztrhlo vrece s podvodmi, keď sa prevažne ženy nechali nachytať údajnými americkými vojakmi, ktorí sa ocitli v ťažkej situácii a potrebovali finančnú pomoc. Momentálne však polícia rieši prípad, keď sa, naopak, americké vojačky zamerali na slovenských mužov.

V statuse na Facebooku upozorňuje, že prvýkrát zaregistrovala snahu falošnej americkej vojačky o kontaktovanie mužov na sociálnych sieťach. Podvodníci využijú cudzie fotky, založia si profil na Instagrame či Facebooku a vytypujú si prevažne ženy alebo mužov v strednom veku, ktorí zdanlivo nemajú partnera. 

„Pôsobí na ich city. Môže to trvať týždne až mesiace, než sa odhodlá na vypýtanie si peňazí. Žena/muž je v tom čase zamilovaná/ý. Verí, že si píše so skutočným vojakom/vojačkou, ktorý/á je vo vojnovej zóne, kde sa nedajú tak ľahko vybrať peniaze,“ opisuje polícia spôsob, akým falošné profily manipulujú svoje obete.

Policajti najnovšie evidujú prípad, keď im muž zo Slovenska poslal fotky údajnej americkej vojačky pôsobiacej v Jemene, ktorá sa s ním pokúsila nadviazať kontakt. Slovák sa však nenechal oklamať, lebo o podvode vedel.

Odporúčané
Zomrela filmová Popoluška a legendárna herečka Libuše Šafránková Zomrela filmová Popoluška a legendárna herečka Libuše Šafránková 9. júna 2021, 15:00

„Podvodník v tomto prípade operoval s tým, že má k dispozícii 1,5 milióna dolárov a chce sa oň podeliť práve s našou možnou obeťou,“ vysvetľujú policajti snahu údajnej vojačky.

Policajti preto verejnosť upozorňujú, aby sa nenechala nachytať a rozprávala sa so svojimi blízkymi o potenciálnych podvodoch. „Najmä staršie ročníky zasiahla ‚facebooková doba‘ nepripravené, a preto sa s nimi treba rozprávať o to intenzívnejšie,“ konštatuje sa v statuse.

Domov
Zdieľať
Diskusia