Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2021, 20:05
Čas čítania 0:29
Adam Novosad

Mária Kolíková s kolegami na protest odišli z predsedníctva Za ľudí. Veronika Remišová si podľa nich uzurpuje moc nedemokraticky

NEWS ZA ĽUDÍ
Uložiť Uložené

Mária Kolíková žiada zvolanie snemu strany čo najskôr.

Stretnutie predsedníctva politickej strany Za ľudí sa skončilo po predčasnom odchode jej členov na čele s ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou. Súčasná predsedníčka strany Veronika Remišová podľa nej reagovala nedemokraticky, snaží sa uzurpovať si moc v predsedníctve strany a urobila viacero kontroverzných personálnych rozhodnutí.

Poslednou kvapkou bola zmena zloženia predsedníctva strany, čo je podľa Kolíkovej názoru neprijateľné.

Remišová odvolala Romana Krpelana, ktorý kedysi blízko spolupracoval s Andrejom Kiskom, z pozície generálneho manažéra strany. Odvolaný bol podľa Kolíkovej aj kancelár strany Tomáš Lehotský, ktorý sa stará o financie. Tieto rozhodnutia vraj Remišová urobila v rozpore s radami, ktoré strane dal práve jej zakladateľ Andrej Kiska.

Mária Kolíková žiada uskutočnenie snemu strany, ktorý by sa mal konať čo najskôr, aby strana mohla rozhodnúť o svojom ďalšom smerovaní.

Domov
Zdieľať
Diskusia