Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2021, 19:18
Čas čítania 0:50
Daniel Mikolášik

Zmanipulované vyšetrovanie korupčných káuz? Na tajnej schôdzi v SIS sa tým vraj zaoberali prezidentka, premiér či prokurátori

POLITIKA VLÁDA EDUARDA HEGERA ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Prezidentka Zuzana Čaputová sa od medializovaných tvrdení o obsahu stretnutia dištancuje.

V jednej z budov Slovenskej informačnej služby (SIS) malo dôjsť k tajnému stretnutiu najväčších ústavných činiteľov a štátnikov. Predmetom diskusie mali byť podozrenia z ovplyvňovania vyšetrovania viacerých veľkých káuz. S informáciou prišiel Denník N, ktorému tajné stretnutie potvrdili viacerí zúčastnení.

Odporúčané
Nové logo Smeru vychádza z obyčajnej šablóny, ktorú môže použiť ktokoľvek. Služba Adobe ju ponúka za 64 eur Nové logo Smeru vychádza z obyčajnej šablóny, ktorú môže použiť ktokoľvek. Služba Adobe ju ponúka za 64 eur 20. mája 2021, 18:33

Na schôdzi sa malo stretnúť približne desať ľudí vrátane najvyšších ústavných činiteľov. Medzi nimi napríklad prezidentka Zuzana Čaputová, premiér Eduard Heger (OĽaNO), predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí), minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO), generálny prokurátor Maroš Žilinka, špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, policajný prezident Peter Kovařík aj šéf inšpekcie ministerstva vnútra Adrián Szabó.

Na snímke minister financií SR Eduard Heger (OĽaNO) a prezidentka SR Zuzana Čaputová počas prijatia v prezidentskom paláci 28. septembra 2020 v Bratislave.
Na snímke minister financií SR Eduard Heger (OĽaNO) a prezidentka SR Zuzana Čaputová počas prijatia v prezidentskom paláci 28. septembra 2020 v Bratislave. Zdroj: TASR – Jakub Kotian

Stretnutie mal iniciovať práve premiér, ktorý ho podľa jeho slov pre Denník N „považoval za dôležité“. V tejto súvislosti údajne spomínali aj prípad exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského.

Prezidentka Zuzana Čaputová sa však dištancuje od medializovaných tvrdení o obsahu stretnutia ústavných činiteľov v sídle SIS. TASR o tom informoval riaditeľ komunikačného odboru Kancelárie prezidenta SR Jozef Matej.


„Predmetom stretnutia nebol prípad bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského a ani žiadne iné ,živé‘ prípady, ktoré dnes riešia orgány činné v trestnom konaní,“ povedal. SIS na sociálnej sieti informuje, že v predchádzajúcich dňoch sa uskutočnilo stretnutie riaditeľa spravodajskej služby Michala Aláča s ministrom vnútra SR Romanom Mikulcom (OĽaNO). Témou ich rozhovoru mali byť formy spolupráce vo vybraných oblastiach ochrany záujmov Slovenskej republiky.

Domov
Zdieľať
Diskusia