Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. mája 2021, 18:22
Čas čítania 1:12
Tímea Krauszová

V Komárne vyčíňa dievčenský gang, baby vo veku 13 až 15 rokov šikanujú a mlátia iných ľudí

V Komárne vyčíňa dievčenský gang, baby vo veku 13 až 15 rokov šikanujú a mlátia iných ľudí
Zdroj: Stocksnap/Burst/volně k žutií
NEWS POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Povzbudzujú sa alkoholom, zosmiešňujú a bijú iné dievčatá, púšťajú sa aj do starších či ľudí na ulici. Celé to potom zverejnia na Instagrame.

Stretávajú sa a útočia spoločne. Niektoré útoky sú vopred naplánované, iné vzniknú spontánne. Prevažne dievčenský gang v Komárne terorizuje nielen rovesníkov, svoje vyčíňanie si navyše aj nahráva na video a publikuje na sociálnych sieťach. O gangu, ktorý tvoria žiačky viacerých miestnych škôl, priniesla reportáž televízia Markíza.

Odporúčané
Mučenie sexuálnych otrokýň, deti v klietke či akčné scény v mlieku. Oplatilo sa čakať na novú sériu Handsmaid's Tale? Mučenie sexuálnych otrokýň, deti v klietke či akčné scény v mlieku. Oplatilo sa čakať na novú sériu Handsmaid's Tale? 8. mája 2021, 17:28

Kopli ju do hlavy a nazvali psom

Skupina podľa miestnej polície a primátora Komárna Bélu Keszegha pôsobí najmä v okolí vlakovej a autobusovej stanice. Keďže mestskí policajti zbierajú materiály pre štátnu políciu, nechceli ich všetky zverejniť, ukázali však video prípadu, ktorý je už vyriešený.

Na ňom vidieť mladé dievča, ktoré kľačí na kolenách. Donúti ju k tomu členka gangu, ktorá ju vzápätí kopne do hlavy. Zakrvavené dievča si ešte odfotili, pridali známy psí filter a fotku zverejnili na Instagrame s opisom „mám psa“. 

„Zverejnia to aj na sociálnych sieťach a ešte sú na to pyšné. Mladé, 14- a 15-ročné baby to robia denne,“ povedal pre Markízu Keszegh. Občas sú medzi nimi aj chalani, zvyčajne ako ochranka. Podľa polície sa počet členov mení: raz ich je osem, inokedy aj dvadsať. Šikovne sa vyhýbajú miestam, kde sú bezpečnostné kamery. Mesto preto chce ich počet zvýšiť a rozdať chce aj SOS náramky. V krízovej situácii totiž obete nestihnú vytiahnuť mobil a zavolať na políciu, takto by to šlo stlačením jedného tlačidla.

Odporúčané
Bývalý člen NAKA: Vyhrážali sa nám, že skončíme zakopaní v Karpatoch. Brali sme to však ako súčasť našej práce (Rozhovor) Bývalý člen NAKA: Vyhrážali sa nám, že skončíme zakopaní v Karpatoch. Brali sme to však ako súčasť našej práce (Rozhovor) 16. marca 2024, 9:30

Členky gangu sú zvyčajne z rodín s ťažším osudom (osamelý otec či iné životné ťažkosti) a majú 13 až 15 rokov. Nejde pritom o rómske rodiny a zrejme takto vyčíňajú aj preto, že posledný rok bol náročný, školy boli zatvorené a trávili veľa času online. Keď ich je viac a povzbudia sa aj alkoholom, trúfajú si podľa Markízy aj na starších ľudí či na ľudí bez domova. Nie je jasné, aké tresty polícia voči tým členom, ktorých vypátrajú, vyvodí.

Nateraz pripravujú prednášky na školách, postupne chcú informovať rodičov. Dochádzajúcim deťom odporúčajú zdržiavať sa pri skupinkách dospelákov.

Späť
Zdieľať
Diskusia