Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2021, 11:24
Čas čítania 1:32
Daniel Mikolášik

Slovák sa na Facebooku chválil, ako vybabral s policajnou hliadkou. Tá to označila za hoax, on však tvrdí, že ide o šikanu

NEWS
Uložiť Uložené

Slovenská polícia celý prípad objasnila.

Aktualizácia 14. apríla, 18:26 – muž vystupujúci na Facebooku pod označením Maťø Harčár nám po publikácii článku poslal do redakcie vyjadrenie, v ktorom tvrdí, že polícia svojím príspevkom zavádza. Zastaviť ho mali v čase 15:39 až 15:41, na ktorý sa zákaz vychádzania nevzťahuje. Takisto mal počas kontroly volať na číslo 158 a v hovore uviedol šikanu zo strany hliadky.

„Policajt sa dopúšťal porušenia zákona o Policajnom zbore, keďže nebol riadne označený, t.j. meno, priezvisko, hodnosť a služobné číslo, čo počas výkonu kontroly musí dodržiavať. Na moje upozornenie nereagoval, respektíve po tom, čo som použil dôraz tvrdil, že to nie je jeho povinnosť. Tým pádom som musel ako slušný občan, ktorý dodržiava zákon a Ústavu SR dať podnet na číslo 158, keďže došlo k niekoľkým porušeniam zákona a Ústavy SR,“ uviedol.

Rekciou policajta malo byť to, že po debate cez vysielačku vystúpil zo služobného auta, vrátil doklady a poprial pekný deň. „Istý čas som osobne pracoval v oblasti bezpečnosti a ochrany, takže viem, čo platí, a čo nie,“ dodal.

Odporúčané
Marek z Očami farmácie: Bádateľ šíri dezinformačnú spodinu. Trestné stíhanie je opodstatnené (Rozhovor) Marek z Očami farmácie: Bádateľ šíri dezinformačnú spodinu. Trestné stíhanie je opodstatnené (Rozhovor) 14. januára 2021, 9:30

Polícia Slovenskej republiky, konkrétne jej antihoaxová sekcia, na sociálnej sieti upozornila na pomerne bizarný prípad. Slovák sa totiž prednedávnom na Facebooku chválil, ako sa mu podarilo odignorovať policajnú hliadku, keď ho vyzvala, aby sa počas núdzového stavu preukázal negatívnym testom a ozrejmil, kam má namierené.

Podľa jeho slov to odmietol urobiť a dokonca sa policajtovi vyhrážal, že naňho podá trestné oznámenie. „Kam idete? Pýta sa (policajt) a ja na to, že moja vec,“ chváli sa muž na Facebooku pod označením Maťø Harčár. Podľa jeho slov strážnik napokon ustúpil, zaprial mu pekný deň a v dôsledku údajnej bezmocnosti ho pustil.

Domov
Zdieľať
Diskusia