Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2021, 9:23
Čas čítania 1:05
Adam Novosad

Na Slovensku zomrela dva týždne po očkovaní 38-ročná učiteľka. Akákoľvek súvislosť medzi úmrtím a vakcínou však nebola dokázaná

Na Slovensku zomrela dva týždne po očkovaní 38-ročná učiteľka. Akákoľvek súvislosť medzi úmrtím a vakcínou však nebola dokázaná
Zdroj: TASR - Edmund Örzsik
NEWS ASTRAZENECA SMRŤ
Uložiť Uložené

Učiteľka Antónia sa nechala zaočkovať, aby mohla pomôcť študentom s prípravou na maturitu.

Na Slovensku zomrela dva týždne po podaní vakcíny AstraZeneca 38-ročná učiteľka strednej školy, uviedla v reportáži RTVS. Akákoľvek súvislosť medzi očkovaním a úmrtím učiteľky však nebola potvrdená.

O vakcíne AstraZeneca sa búrlivo diskutuje naprieč Európou a viaceré krajiny (napr. Dánsko, Nórsko) sa rozhodli dočasne pozastaviť očkovanie touto látkou pre obavy, či vakcína nespôsobuje komplikácie so zrážanlivosťou krvi.

Odporúčané
Vo svetoznámej šou Jimmyho Fallona hovorili o Kontrafakte Vo svetoznámej šou Jimmyho Fallona hovorili o Kontrafakte 12. marca 2021, 21:15

Ministerstvo zdravotníctva SR tvrdí, že vakcína od spoločnosti AstraZeneca patrí k jednej z mála vakcín spĺňajúcich tie najprísnejšie kritériá. Bola schválená Európskou liekovou agentúrou a bola odskúšaná v praxi masívnym očkovaním všetkých vekových skupín vo Veľkej Británii, ale aj očkovaním v ďalších krajinách EÚ.

Svetová zdravotnícka organizácia zase ľudí ubezpečila, že vakcína AstraZeneca je excelentná a spĺňa tie najvyššie zdravotnícke štandardy.

Medzi potenciálnymi vedľajšími účinkami vakcíny pritom po rozsiahlom klinickom testovaní problémy so zrážanlivosťou krvi vôbec neevidovali.

Učiteľka Antónia v polovici februára pre RTVS opisovala svoje vedľajšie účinky po očkovaní. Tvrdila, že spoločne s približne tridsiatimi kolegami zažívali bolesti hlavy, zvýšenú teplotu, triašku či bolesť v mieste vpichu.

Domov
Zdieľať
Diskusia