Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2021, 6:50
Čas čítania 1:13
Dominik Vetrák

Internet sa búri, chce späť svoju obdarenú animovanú zajačicu. Režisér Space Jam 2 urobil Lolu z jednotky menej sexy

Internet sa búri, chce späť svoju obdarenú animovanú zajačicu. Režisér Space Jam 2 urobil Lolu z jednotky menej sexy
Zdroj: Warner Bros./HBO Max
FILMY A SERIÁLY SPACE JAM 2
Uložiť Uložené

Space Jam 2 uvidíme v kinách už v lete.

Minulý týždeň vyšli prvé obrázky zo Space Jam 2: A New Legacy, na ktorých sme si mohli všimnúť dizajn viacerých slávnych postavičiek štúdia Warner Bros. Lola je jednou z nich, pričom sa objavila aj v jednotke spred 25 rokov. Vtedy však vyzerala odlišne. Mala väčšie prsia, ženskejšie krivky a pôsobila zvodnejšie.

Sexualizácia ženských postáv vo videohrách a animovaných filmoch (a vôbec v každom médiu) však bola v uplynulých rokoch výraznejšie kritizovaná, a tak sa Warner Bros. rozhodli upraviť jej dizajn. Nová Lola teda vyzerá skôr ako normálne dievča, a nie ako modelka z pánskych časopisov. 

Odporúčané
WandaVision: Scarlet Witch má nový kostým a silu, Vision sa znovuzrodil a Quicksilver je falošný WandaVision: Scarlet Witch má nový kostým a silu, Vision sa znovuzrodil a Quicksilver je falošný 6. marca 2021, 10:40

Režisér Malcolm D. Lee sa k tejto zmene vyjadril nasledovne: „Je rok 2021. Je dôležité reflektovať autenticitu silných a schopných ženských postáv. Takže sme zmenili veľa vecí, nielen jej vzhľad. Uistili sme sa, že má vhodnú dĺžku kraťasov, a dosiahli, aby pôsobila žensky bez toho, aby bola sexuálnym objektom. Chceli sme sa zamerať na jej atletické schopnosti, zručnosti lídra a urobiť z nej rovnako komplexnú postavu, ako sú ostatné okolo.“

Ak nie si jeden z divákov, ktorý hľadá v rodinnom animáku o športe, priateľstve a humore sexuálne objekty, túto zmenu vôbec nezaregistruješ. Na druhej strane sa dievčatá po celom svete potešia, že Lola už nie je len sexuálnym objektom, ale komplexnou postavou. A to poteší, keďže tých ženských postáv v tom filme veľa mať nebudú. A ak ti táto zmena prekáža, zrejme sa pozeráš na zlé animáky. 

Space Jam 2
Zdroj: Warner Bros./HBO Max
Domov
Zdieľať
Diskusia