Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2021, 10:40
Čas čítania 4:47
Dominik Vetrák

WandaVision: Scarlet Witch má nový kostým a silu, Vision sa znovuzrodil a Quicksilver je falošný

FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY WANDAVISION
Uložiť Uložené

WandaVision pozmenil celý svet Marvelu. Ako nakoniec Wanda zasiahne do Doctor Strange: In the Multiverse of Madness?

Po deviatich častiach sa teoretizovanie môže skončiť. Štúdio Marvel s nami pekne vybabralo. Hoci sa nám to nepáči a považujeme to za negatívum, musíme prijať fakt, že polovica teórií o minisérii od Marvelu je nereálna.

Odporúčané
Recenzia: WandaVision Recenzia: WandaVision 7. marca 2021, 10:41

1. Akú budúcnosť má Vision?

Vision zomrel už trikrát. Raz ho zabila Wanda, raz Thanos a raz zmizol po tom, čo Wanda zrušila Hex, v ktorom mohol spoločne so svojimi deťmi naplno žiť. Vision vytvorený Wandou vďaka jej spomienkam a sile Mind Stone, ktorá je v nej uskladnená, si nepamätal na to, čo sa udialo pred tým, ako ho Wanda oživila.

Ostali mu však city, jeho „ľudskosť“ a empatia. Bojoval teda za slobodu ľudí a nakoniec prijal svoju smrť, pretože to znamenalo život pre iných. Tento Vision je zrejme navždy mŕtvy, no poneviera sa tu ešte jeden.

Pôvodné Visionovo telo dali dokopy vedci zo SWORD-u, a aj keď sa nám jeho „oživenie“ javilo ako príliš prosté, rešpektujeme ho. Biely Vision je schopný všetkého čo pôvodný Vision. Avšak nedokáže cítiť, stratil emócie a je chladným robotom. SWORD mu uzamkol aj spomienky, aby ho mohli jednoduchšie ovládať (to im vydržalo maximálne pár minút). Wandin Vision mu ich však odomkol, po čom sa biely Vision vyparil. 

Nevieme, kam odišiel, no je jasné, že v budúcnosti bude mať dôležitú rolu. Je divné, že sa o ňom Wanda vôbec nezmienila a nevyhľadala ho, ale to si tvorcovia asi šetria na ďalší film či seriál. Nedáva to absolútne žiadny zmysel, ale s tým pri tvorbe štúdia Marvel musíš počítať. Biely Vision zrejme stále nemá emócie, no je nesmierne silný a v budúcnosti ešte zasiahne do deja významným spôsobom. 

WandaVision
Zdroj: Marvel Studios

2. Čo bude s Wandou a význam druhej potitulkovej scény

Wanda nie je žiaden maják spravodlivosti a čestnosti. Neváhala obetovať psychické a fyzické zdravie stoviek ľudí, len aby „oživila“ svojho manžela. A aj keď už precitne a pochopí, koľko bolesti spôsobila, tvorcovia z nej vyžmýkajú len „Je mi to ľúto“, po čom odletí spriadať ďalšie plány. 

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Wanda má teraz obrovskú moc a pomocou Darkholdu, knihy plnej temnej mágie, sa jej zrejme podarí oživiť alebo nejakým spôsobom priviesť do tejto dimenzie Tommyho a Billyho, ktorí rovnako ako Vision prestali mimo Hexu existovať. V druhej potitulkovej scéne sme dokonca počuli ich hlasy. Zrejme to bude štartovací bod pre udalosti filmu Doctor Strange: In the Multiverse of Madness. 

Wanda má mať vo filme dôležitú rolu. Spočiatku sme si mysleli, že spolu so Strangeom budú bojovať proti veľkému záporákovi, no dnes sa zdá, že to bude práve Wanda, kto narobí Strangeovi problémy. Či sa z nej stane plnohodnotná záporáčka, alebo „len“ znovu zabudne na svoje morálne a etické hodnoty a obetuje všetko, len aby jej deti mohli znovu žiť, už je otázka na inokedy.

Dúfame však, že sa nestane práve to druhé. Wanda by v podstate len zopakovala udalosti WandaVision a zreplikovala by svoje chyby, ako aj charakterový vývin. Azda teda spôsobí chaos len nechtiac a spoločne so Strangeom sa to pokúsia zastaviť. 

WandaVision
Zdroj: The Walt Disney Company/Disney+
Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 95597 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo je Agathin koniec nezmyselný?
  • Uvidíme ešte Billyho a Tommyho?
  • Kde najbližšie uvidíme Monicu Rambeauovú?
  • Čo znamená falošný Quicksilver pre status Multiverse vo filmoch a seriáloch od Marvelu?
Domov
Zdieľať
Diskusia