Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2021, 15:43
Čas čítania 0:49
Adam Novosad

Nezaočkuješ sa? Obmedzíme ti vstup do reštaurácií, hotelov aj posilňovní, chystá sa zrejme izraelská vláda povedať obyvateľom

NEWS IZRAEL VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Bez očkovania proti koronavírusu budú mať obyvatelia Izraela výrazne obmedzené možnosti.

V Izraeli vymýšľajú spôsob, ako motivovať ľudí k očkovaniu. Tamojšie ministerstvo zdravotníctva pracuje na pláne, podľa ktorého chce obmedziť prístup k reštauráciám, hotelom či posilňovniam pre ľudí odmietajúcich vakcináciu. V Izraeli sa pritom momentálne môžu nechať zaočkovať všetci obyvatelia nad 16 rokov, informuje Times of Israel.

Ak plán vojde do platnosti, zaočkovaní obyvatelia by mali mať voľný prístup do reštaurácií, posilňovní, hotelov či na všemožné kultúrne aj športové podujatia, zatiaľ čo obyvatelia bez očkovania sa budú stretávať s výraznými komplikáciami.

Nezaočkuješ sa? Obmedzíme ti vstup do reštaurácií, hotelov aj posilňovní, chystá sa zrejme izraelská vláda povedať obyvateľom
Zdroj: TASR

Z právneho hľadiska je vraj podľa izraelskej vlády komplikované zakázať ľuďom bez vakcíny všetky tieto aktivity, a tak bude existovať výnimka pre ľudí s čerstvým negatívnym testom, ktorý nebude starší ako 48 hodín.

Domov
Zdieľať
Diskusia