Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2021, 12:22
Čas čítania 1:02
Adam Novosad

Igor Matovič: Starostovi hrozí kriminál, keď chce kvôli plošnému testovaniu vypovedať poslušnosť vláde

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Igor Matovič diskutoval v relácii V politike na TA3.

Vypovedanie poslušnosti vláde by mali starostovia dobre zvážiť, vyhlásil predseda vlády Igor Matovič v diskusnej relácii V politike na obrazovkách TA3. Matovič diskutoval o aktuálnej epidemiologickej situácii, otváraní škôl a plošnom testovaní, ale aj o referende o predčasných voľbách, na ktorom chcú spolupracovať Peter Pellegrini a Robert Fico.

Matovič hneď v úvode skonštatoval, že referendum nepovažuje za relevantnú tému, pretože vraj ide len o aktivitu Pellegriniho s Ficom spôsobenú strachom. Obaja politici chcú podľa premiéra návrat mafiánskych praktík do štátneho aparátu, pretože sa boja, že množstvo z ich spolupracovníkov, ktorí dnes sedia vo väzbe, sa už von nedostane.

Odporúčané
Muž sa sám udal policajtom z Popradu, že prevážal 166 gramov marihuany. Slováci nevedia pochopiť, prečo to urobil Muž sa sám udal policajtom z Popradu, že prevážal 166 gramov marihuany. Slováci nevedia pochopiť, prečo to urobil 7. februára 2021, 10:11

„Vydali orgány štátu do rúk nitrianskej mafie,“ poznamenal premiér. Má pocit, že za posledných 12 rokov si za sebou ťahajú obrovský vagón špiny, a tak chcú zvrátiť aktuálnu situáciu a predčasne sa dostať späť k vláde.

Igor Matovič sa však rozohnil najmä pri téme plošného testovania. Opäť zopakoval, že Richard Sulík je zodpovedný za tisíce úmrtí, pretože začiatkom decembra nenakúpil potrebné antigénové testy. Strana Sloboda a Solidarita podľa neho opäť komplikovala rokovanie vlády počas uplynulého týždňa, keď napokon presadila len otváranie záhradníctiev, ale navrhovala vraj širšie otváranie obchodov.

Matovič: Starostovi hrozí kriminál, keď chce kvôli plošnému testovaniu vypovedať neposlušnosť vláde
Zdroj: TASR

Nerozumie však tomu, ako sa niektorí starostovia a predstavitelia samospráv postavili k plošnému skríningu. Na margo starostu Dvorov nad Žitavou Branislava Becíka, ktorý sa nedávno vyjadril, že vláde vypovedá poslušnosť, skonštatoval, že by si mal prečítať zákon o krízovom riadení štátu. „Pán starosta môže riskovať kriminál,“ poznamenal Matovič so slovami, či sa za správaním Becíka neskrývajú politické ambície.

V závere sa premiér vyjadroval o svojej návšteve Francúzska. Matovič skonštatoval, že si s prezidentom Macronom veľmi dobre rozumie a obaja spolu diskutujú v pravidelných intervaloch. Na stretnutí sa podľa neho rozprávali o jadrovej energetike, ale aj o strategickej nezávislosti Európy vo svete.

Domov
Zdieľať
Diskusia