Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2021, 7:10
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

Bödörovi, Kováčikovi, Gašparovi a spol. hromadne blokujú majetky, ktoré mohli získať z korupcie

NEWS DUŠAN KOVÁČIK NORBERT BÖDÖR TIBOR GAŠPAR
Uložiť Uložené

Úrad špeciálnej prokuratúry zaistil majetok viacerých obvinených bývalých verejných činiteľov, vrátane Tibora Gašpara, Dušana Kováčika a Norberta Bödöra.

Úrad špeciálnej prokuratúry blokuje majetky obvinených v kauze Očistec, zistili Aktuality.sk. Zaistenie majetku sa týka Tibora Gašpara, Norberta Bödöra aj Dušana Kováčika, ktorí mali byť podľa uznesenia o vznesení obvinenia členmi organizovanej zločineckej skupiny. Tej údajne šéfoval práve oligarcha z Nitry. 

Majetok obvinených mohla prokuratúra zaistiť už v tejto fáze vďaka novele zákona z dielne ministerstva spravodlivosti Márie Kolíkovej. 

Bödörova schéma mala mať podľa výpovede bývalého šéfa Kriminálneho úradu Finančnej správy 3 základné ciele – udržanie politickej moci strany SMER-SD, obsadenie všetkých dôležitých najvyšších funkcií v bezpečnostných zložkách štátu a zadováženie finančnej hotovosti, resp. iných výhod.

Práve kvôli obvineniam z korupcie a legalizácii príjmov z trestnej činnosti mohla prokuratúra pristúpiť k blokácii majetkov. V prípade dokázania viny a odsúdenia, súdy rozhodujú aj o treste prepadnutia majetku. 

Odporúčané
Na ministerstve vnútra malo byť tajné stretnutie Kaliňák–Bödör–Gašpar. Riešili diskreditáciu Matoviča pred voľbami, vypovedal Makó Na ministerstve vnútra malo byť tajné stretnutie Kaliňák–Bödör–Gašpar. Riešili diskreditáciu Matoviča pred voľbami, vypovedal Makó 4. decembra 2020, 10:18

Nezobrali im všetko 

V prípade bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara je podľa zistení Aktualít plomba na liste vlastníctva k pozemku, ktorý nemôže predať alebo prepísať na inú osobu. Rodinný dom vo Veľkých Janíkovciach však nominantovi Smeru zablokovať nemohli, pretože papierovo patrí po zrušení bezpodielového vlastníctva iba jeho manželke Ivete. 

Podľa tohto kľúča nezablokovali ani rodinný dom Norberta Bödöra v Nitrianskych Hrnčiarovciach. Poznámka o blokácii sa však objavila na byte v bratislavskej Meinl Residence.

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, ktorého dlhodobo obhajuje na tlačovkách Robert Fico, má zablokovaný rodinný dom a pozemok pri Trenčíne.

Domov
Zdieľať
Diskusia