Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2021, 18:34
Čas čítania 0:39
Adam Novosad

Antigénovo sa najnovšie môžu Rakúšania otestovať v pohodlí domova. Sám zistíš, či si pozitívny, potom sa musíš nahlásiť úradom

NEWS RAKÚSKO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

V susednom Rakúsku zákon najnovšie umožňuje pohodlné testovanie priamo z domova.

Susedné Rakúsko umožňuje svojim obyvateľom antigénové testovanie priamo z pohodlia domova. Na základe novely zákona z 20. januára tohto roka sa môžu otestovať prostredníctvom antigénového testu sami zistiť, či náhodou nie sú pozitívni a infekční, uvádzajú Aktuality.sk.

Tieto testy označené ako SARS-CoV-2-Antigentests zur Eigenanwendung, a teda testy na vlastné použitie, však nie sú len orientačné. V prípade, ak človeku vyjde test pozitívne, vzniká mu podľa spomínaného zákona povinnosť nahlásiť sa úradom.

Antigénovo sa najnovšie môžu Rakúšania otestovať v pohodlí domova. Sám zistíš, či si pozitívny, a potom sa musíš nahlásiť úradom.
Zdroj: TASR

Zákon ukladá povinnosť urýchlene a bezodkladne kontaktovať úrad verejného zdravotníctva, čo v prípade Rakúska predstavuje okresný úrad či samotné magistráty vo väčších mestách.

Domov
Zdieľať
Diskusia