Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. januára 2021, 8:25
Čas čítania 0:46
Tímea Krauszová

V noci klesla cena Bitcoinu pod hranicu 30-tisíc dolárov

NEWS BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

V noci mal hodnotu „len“ okolo 28-tisíc dolárov.

Bitcoin pokračuje v poklese už tretí deň. Po šnúre úspechov prišlo ťažké precitnutie a kryptomena opäť všetkým pripomína, že nie je zárukou zisku.

Pokles o viac ako osem percent

Zatiaľ čo vo štvrtok sa jeho cena znížila o viac než šesť percent na 32 527 dolárov, v noci zo štvrtku na piatok klesol aj pod hranicu tridsaťtisíc. Podľa Bloomberg bola jeho hodnota v noci „len“ 28 818 dolárov, neskôr sa však znovu zastabilizoval. Aktuálne si môžeš jeden bitcoin kúpiť (či predať) za 31 798 dolárov. Za posledných 24 hodín teda klesol o viac ako 8 %.

Podľa údajov CoinDesk sa bitcoin dostal pod 33-tisíc dolárov prvýkrát od 13. januára. Najstaršia kryptomena má pritom za sebou obdobie obrovských úspechov, začiatkom roka 2021 sa jej cena vyšplhala až na  41 940 dolárov. Od tohto historického vrcholu tak ide až o 30 % pokles.

Čo môže za náhly prepad o tretinu a čo môžeš od bitcoinu očakávať v budúcnosti? „Nikto dnes nevie oceniť, akú má Bitcoin skutočnú hodnotu. Rovnako to prebiehalo v časoch internetovej bubliny, keď nikto nevedel naceniť internetové služby ako Amazon, lebo nikto ich nikto nevedel používať a nikto ich nikdy predtým nevidel,“ povedal v rozhovore odborník na kryptomeny Adam Kracík. Pre Refresher prezradil, že by sa bitcoin mohol vyšplhať aj na státisícové úrovne.

Odporúčané
Ekonóm: Ak by pandémia trvala niekoľko rokov, je nemysliteľné, aby štát držal pri živote reštaurácie, fitnescentrá alebo divadlá Ekonóm: Ak by pandémia trvala niekoľko rokov, je nemysliteľné, aby štát držal pri živote reštaurácie, fitnescentrá alebo divadlá 5. januára 2021, 9:30
Domov
Zdieľať
Diskusia