Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2021, 7:19
Čas čítania 1:08
Viktor Kniš

AKTUALIZOVANÉ: Kotlebovi sa rozpadá vedenie strany ĽSNS: Po Mazurekovi a Uhríkovi z predsedníctva odchádza aj Ďurica

NEWS MARIAN KOTLEBA MILAN MAZUREK
Uložiť Uložené

Ondrej Ďurica oznámil odchod z predsedníctva v reakcii na svojich dvoch kolegov.

Aktualizované 11:45

Odchod z predsedníctva oznámil aj podpredseda Miroslav Suja, zatiaľ zostáva rádovým členom. „Možnosť opätovne kandidovať už však za súčasných podmienok nevyužijem,“ uviedol na sociálnej sieti. 

Extrémistická opozičná strana ĽSNS pred niekoľkými týždňami zmenila stanovy v prospech predsedu Mariana Kotlebu vďaka voľbe delegátov. V reakcii na tieto zmeny oznámili v utorok vo večerných hodinách odchod z predsedníctva dvaja populárni členovia – odsúdený extrémistický poslanec Milan Mazurek a europoslanec Milan Uhrík.

 
„Začiatkom tohto mesiaca delegáti snemu strany odhlasovali zmenu stanov, ktorá mení spôsob fungovania predsedníctva, jeho štruktúru a dáva predsedovi strany prakticky všetky kompetencie. Z praktického hľadiska tak predsedníctvo stratilo význam a stalo sa len čisto pro forma orgánom,“ napísal Mazurek s tým, že sa o obsahu zmien stanov dozvedel náhodou. 

Odporúčané
Rozbroje v extrémistickej ĽSNS: Poslanec Mazurek končí v predsedníctve kvôli Kotlebovi Rozbroje v extrémistickej ĽSNS: Poslanec Mazurek končí v predsedníctve kvôli Kotlebovi 19. januára 2021, 21:36

Prekáža mu, že s ním nikto zmeny nekonzultoval a nedostal možnosť vyjadriť sa. „Nedokážem si nijako vysvetliť, prečo nám to zatajili, prečo nám takto klamali...,“ uvádza Mazurek, ktorý aj naďalej zostáva rádovým členom ĽSNS. 

Domov
Zdieľať
Diskusia