Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2021, 17:53
Čas čítania 0:59
Lukáš Čelka

MS v hokeji sa tento rok v Bielorusku neuskutočnia. Do úvahy vraj prichádza aj Slovensko

NEWS BIELORUSKO HOKEJ
Uložiť Uložené

Minsk mal byť s lotyšskou Rigou jedným z organizačných miest tohoročných MS.

Medzinárodná hokejová federácia IIFH po dlhom rozhodovaní konečne oznámila verdikt: Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2021 budú presunuté kvôli pandémii. Rada hokejovej federácie vo svojom vyjadrení uviedla, že ak existujú dôvody na obavy o bezpečie hráčov, funkcionárov a cestujúcich, má možnosť stiahnuť majstrovstvá z hostiteľskej krajiny.

Rada IIFH po minulotýždňovom stretnutí s bieloruskou vládou rozhodla, že v súčasnej situácii nie je možné zabezpečiť zdravie tímov, divákov a funkcionárov počas konania majstrovstiev sveta v Bielorusku. 

„Je nám veľmi lúto, že sme nútení zrušiť ponuku spoločného hosťovania v Minsku/Rige,“  vyjadril sa prezident IIHF René Fasel. „Počas tohto procesu sme sa pokúsili presadiť, aby sa majstrovstvá sveta mohli použiť ako nástroj zmierenia, ktorý pomôže upokojiť spoločensko-politické problémy, ktoré sa dejú v Bielorusku, a nájsť pozitívnu cestu vpred,"  dodal Fasel.

Odporúčané
Škoda dala IIHF ultimátum: Ak sa hokejové MS uskutočnia v Bielorusku, nebudeme sponzormi Škoda dala IIHF ultimátum: Ak sa hokejové MS uskutočnia v Bielorusku, nebudeme sponzormi 16. januára 2021, 18:56

Minsk mal byť s lotyšskou Rigou jedným z organizačných miest. V najbližších dňoch sa uvidí, či šampionát vôbec zostane v Rige s tým, že sa pripojí aj ďalšie mesto alebo sa presunie do iného mesta celý.

Automobilka Škoda hrozila, že nebude ďalej majstrovstvá sponzorovať

Tohtoročný šampionát malo Bielorusko organizovať spolu s Lotyšskom, lenže Lotyši spoluprácu odmietli po minuloročných voľbách, ktoré sprevádzali podvody, manipulácie a vyvolali historicky najväčšie protesty po celej krajine. Automobilka Škoda na situáciu zareagovala tak, že dala Medzinárodnej hokejovej federácii ultimátum. Ak by IIHF odklepla turnaj v Bielorusku, tak Škoda nebude majstrovstvá sponzorovať.

Keďže stále nevieme, kde sa budú tohtoročné majstrovstvá odohrávať, pripadalo do úvahy aj Slovensko. Prezident IIHF René Fasel tvrdí, že rokoval aj s ním, náš zväz to však nepotvrdil.

Domov
Zdieľať
Diskusia