Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2021 o 18:47
Čas čítania 0:43
Lukáš Čelka

Ruského opozičného lídra Navaľného odsúdili na 30 dní väzenia: Už prvú noc po návrate do Ruska strávil v policajnej cele

NEWS RUSKO
Uložiť Uložené

Z Navaľného spravili podľa Centra pre ľudské práva politického väzňa.

Ruského opozičného lídra Alexeja Navľného súd odsúdil na 30 dní väzenia. Okrem toho, že celé hodiny nikto nevedel, kde politika vlastne držia, nepustili k nemu ani jeho vlastných právnikov, informoval Denník N.

V minulom roku bol Navaľnyj otrávený novičkom, pričom podozrenie spadá práve na agentov ruskej tajnej služby FSB. Hneď po návrate do krajiny politika zatkli a odsúdili na súde, ktorý prebehol priamo na policajnom oddelení na predmestí Moskvy, kde Navaľnyj musel stráviť noc.  Na prepustenie ruského opozičného politika vyzýva Európska únia, USA a viaceré európske krajiny vrátane Slovenska.

Odporúčané
Zuzana Čaputová sa s priateľom odfotila v prírode. Hejteri komentujú, že porušila lockdown, nevedia, kde sú Malé Karpaty Zuzana Čaputová sa s priateľom odfotila v prírode. Hejteri komentujú, že porušila lockdown, nevedia, kde sú Malé Karpaty 18. januára 2021 o 15:07

Z Navaľného spravili podľa Centra pre ľudské práva politického väzňa. Jeho uväzenenie považujú za absurdné a protizákonné. „Zadržanie opozičného politika pod nezákonnou a bezdôvodnou zámienkou, ktorý sa pred nikým neskrýval a po pokuse o atentát verejne oznámil svoj návrat, je politicky motivovanou svojvôľou a odvetou,“ vyhlásilo Centrum pre ľudské práva.

Putin chce Navaľného umlčať

Podľa slov českého šéfa diplomacie Tomáša Petříčka sú údajné dôvody na politikove uväznenie len zástierkou na to, aby ho mohli umlčať. Ruská vláda sa totiž bojí, že by Navaľnyj mohol nejakým spôsobom mobilizovať tamojšiu spoločnosť. Navaľnyj sa tak stal príkladom, že kritizovať v Rusku vládu sa neoplatí.

Domov
Zdieľať
Diskusia