Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. januára 2021, 19:38
Čas čítania 0:59
Miriam Rumanková

Ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného zatkli po pristáti v Moskve. Domov sa vrátil po zotavení sa z otravy jedom

NEWS ALEXEJ NAVAĽNYJ RUSKO
Uložiť Uložené

Na moskovskom letisku boli pred Navaľného pristátím masívne manévre polície, pričom zatýkali jeho spolupracovníkov, podporovateľov aj novinárov.

Opozičný aktivista a politik Alexej Navaľnyj v nedeľu informoval o tom, že sa vracia z exilu v Berlíne do Ruska. 

Lietadlo nízkonákladovej spoločnosti Pobeda, ktorým letel Alexej Navaľnyj malo pôvodne pristáť na moskovskom letisku Vnukovo, ale došlo k zmene plánu a lietadlo nakoniec pristálo na letisku Šeremetievo.

Po pristáti v krajine ho okamžite zatkla Federálna väzenská služba za údajný finančný podvod. Hrozia mu tri roky vo väzení. Nepustili k nemu manželku, ani právnikov.

Polícia zatýkala aj ďalších ľudí. Letisko Vnukovo uzavreli a zatkli tam niekoľko Navaľného podporovateľov a spolupracovníkov. Polícia zadržala napríklad aj spolupracovníčku Alexeja Navaľného Ľubov Soboľovovú a ďalších kolegov, ktorí ho chceli privítať. Zadržaniu sa nevyhol ani novinár denníka Nová gazeta.

Ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného zatkli po pristáti v Moskve. Domov sa vrátil po zotavení sa z otravy jedom
Zdroj: TASR - Dmitry Serebryakov via AP
Domov
Zdieľať
Diskusia