Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2021, 17:00
Čas čítania 0:36
Adam Novosad

Blíži sa vlna sneženia. V najbližších hodinách napadne na Slovensku miestami až 20 centimetrov

NEWS SLOVENSKO SNEH
Uložiť Uložené

Zima nás tentokrát prekvapila až po príchode nového roka, a tak sa teraz môžeme pripraviť na ďalšie výdatné sneženie.

Zima na Slovensko síce prišla s oneskorením, ale predsa. V posledných dňoch pribudla snehová pokrývka na mnohých miestach Slovenska, nielen na horách, a tak sa do prírody vybrali aj ľudia v Bratislave či iných nižšie položených regiónoch. Milovníci snehu sa podľa všetkého majú na čo tešiť aj v najbližších dňoch.

Nová nádielka snehu sa podľa portálu iMeteo.sk ženie najmä na východ a sever Slovenska, kde začnú snehové prehánky o niekoľko hodín a pokračovať budú počas víkendu. „Naše územie sužuje vlna mrazov a sneženia, o ktoré sa stará aktuálne vhodné rozloženie tlakových útvarov,“ konštatuje portál.

Odporúčané
V Bratislave nasnežilo a ľudia húfne vyrazili do prírody. Parkoviská sú preplnené, policajti musia autá odkláňať V Bratislave nasnežilo a ľudia húfne vyrazili do prírody. Parkoviská sú preplnené, policajti musia autá odkláňať 16. januára 2021, 13:45

Vďaka prúdeniu arktického vzduchu na naše územie môžeme očakávať prísun vlhkosti v studenom vzduchu, čo bude znamenať sneženie. Vo východných a severných oblastiach Slovenska bude snežiť už od siedmej večer, ale vločky neprestanú pribúdať počas celej noci.

Až ráno by pritom malo snežiť najintenzívnejšie a sneh by mal pribúdať rýchlosťou 1 až 2 centimetre za hodinu. Takto by v nasledujúcich 24 hodín mohlo napadnúť 5 až 10 centimetrov snehu, vo vyššie položených oblastiach na horách dokonca až 20 centimetrov.

Domov
Zdieľať
Diskusia