Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2021, 14:58
Čas čítania 1:26
Tímea Krauszová

Podľa Richarda Sulíka sa vláda na finálnej podobne testovania dohodne v sobotu. Vraj sa už priblížili k rozumnému kompromisu

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Stále čakáme na uznesenie vlády.

Na finálnom riešení aktuálnej situácie a podobne testovania, ktoré pred pár dňami (11. januára) oznámil premiér Igor Matovič, sa vláda stále nedohodla. Proti jeho návrhu sa postavila otvorene SaS, ktorá podporuje testovanie v najpostihnutejších okresoch a pravidelné testovanie vo firmách. Aj strana Za ľudí sa prihovára za podporu pravidelného testovania vo firmách, zdôrazňuje aj nevyhnutnosť kapacitne rozšíriť možnosti mobilných odberových miest.

Dnes rokovali od rána, pôvodne malo byť mimoriadne rokovanie vlády už včera. To však narýchlo zrušili a novinárov poslali domov. K dnešnému rokovaniu nezverejnili ani program.

Stále nevieme, ako bude plošné testovanie prebiehať

Podľa informácií viacerých médií by sa malo rokovať o forme plošného testovania antigénovými testami na Slovensku. Podľa ministra hospodárstva Richarda Sulíka by sa však mali dohodnúť do zajtra 16. januára. Vraj sa už dnes výrazne posunuli vpred.

Domov
Zdieľať
Diskusia