Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2021, 17:31
Čas čítania 1:04
Daniel Mikolášik

Boris Kollár: Netrestajme lekárov za to, že zaočkujú aj niekoho „z ulice“. Vakcínu by mali využiť, nie ju vylievať

NEWS BORIS KOLLÁR DOMINIKA NAVARA CIBULKOVÁ VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Reakcia Kollára prichádza v čase medializovanej kauzy tenistky Dominiky Cibulkovej, ktorá sa nechala zaočkovať prednostne.

Lekár by nemal byť sankcionovaný za to, že zabráni vyliatiu vakcinačnej látky proti COVID-19 zaočkovaním niekoho mimo zoznamu. V pléne NR SR to povedal predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina).

S nápadom na pokuty prišiel tento týždeň premiér Igor Matovič. Šlo o reakciu na protekčné zaočkovanie tenistky Dominiky Cibulkovej.

Kollár však tvrdí, že niekto zo zoznamu nepríde na očkovanie, a ak lekár nebude mať žiadny náhradný zoznam, mal by mať možnosť zaočkovať niekoho aj „z ulice“. Predseda parlamentu dodáva, že vakcínou sa nemôže plytvať a lekári by sa nemali báť ju využiť. Zároveň vláde adresoval odkaz, že toto je posledný raz, keď sa takto urýchlene v NR SR rieši nejaká legislatíva.

Odporúčané
Dominika Cibulková po prednostnom očkovaní už vie, na akú pozíciu ju pošle ministerstvo zdravotníctva Dominika Cibulková po prednostnom očkovaní už vie, na akú pozíciu ju pošle ministerstvo zdravotníctva 13. januára 2021, 7:33

„Je tu kopec ľudí, ktorí by sa radi dali očkovať, ale sú v zoznamoch až niekedy v lete. A my tu budeme vyhadzovať vakcíny,“ podotkol Kollár s tým, že lekár by nemal dostať pokutu, ak nedokáže zohnať niekoho z náhradného vakcinačného zoznamu, a preto vyjde na chodbu a spýta sa ľudí, ktorí tam čakajú, či sa nechcú dať očkovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia