Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2021, 16:15
Čas čítania 1:55
Dominik Vetrák

Zabil mu Pellegrini otca? Zlodej Lupin sa v seriáli od Netflixu pokúsi vykradnúť slávne múzeum Louvre a zistiť pravdu o otcovi

FILMY A SERIÁLY LUPIN
Uložiť Uložené

5-dielna prvá séria Lupina už je dostupná na Netflixe. Mal by si ju vidieť?

Herec Omar Sy je Lupin, sirota, ktorá sa dokázala v živote uchytiť. Je inteligentný, fyzicky zdatný, šarmantný, dokáže sa biť a hackovať. Pozná rôzne triky a ilúzie, má vysoké IQ a hromadu šťastia. V skutočnosti by sa dal prirovnať k černošskému MacGyverovi. Zatiaľ čo MacGyver bojoval proti zloduchom v mene zákona, Lupin proti nim bojuje ako zločinec. 

Rozhodol sa totiž ukradnúť drahý náhrdelník, ktorý kedysi patril francúzskej kráľovnej Marie Antoinette (dcéra Márie Terézie). Narýchlo tak dá dokopy plán, ako to urobiť a nenechať sa chytiť. 

Odporúčané
10 najlepších filmov roka 2020 10 najlepších filmov roka 2020 1. januára 2021, 9:30

Krádež sa uskutoční už v prvej epizóde, no aj priemerný divák rýchlo pochopí, o čo ide. Seriál je neuveriteľne predvídateľný, takže ťa jeho „chytré“ zvraty vôbec neprekvapia. Naopak, pôsobí to trochu vtipne, keď sa seriál snaží byť inteligentný, prekvapivý a šokujúci, no diváka nedokáže ničím prekvapiť. 

Zvyšné diely sa venujú tomu, ako si Lupin chce dať do poriadku súkromný život. Najviac sa však chce dozvedieť pravdu o skutočnej histórii náhrdelníku a svojom otcovi, ktorý bol kedysi obvinený z jeho krádeže. Pátranie po pravde ho zavedie do problémov s políciou či s rodinou, ktorej náhrdelník patril.

Pellegriniovci sú bohatí a úspešní podnikatelia, môžeš ich vnímať ako zloduchov. Lupin sa okrem iného pri pátraní o tom, čo spravili s jeho otcom, dostane aj do väzenia. Nie je to však problém, pretože mu vychádza úplne všetko, čo si zmyslí urobiť. 

Lupin
Zdroj: Netflix

Ak si seriál chceš užiť, musíš zabudnúť na logiku a autenticitu. Stráže v Louvre, dozor vo väznici a vlastne všetci okrem Lupina sú tu bezbranní idioti. Špičkovú ochranku v najznámejšom múzeu na svete v Paríži v súboji porazí trojica drogových dílerov bez akejkoľvek zbrane a celková úroveň ochranky je asi na takej úrovni ako na pumpe v tvojom meste. Inak to nie je ani v ďalších epizódach, kedy Lupin predvádza nereálne kúsky. 

Odporúčané
Videli sme dve nové časti francúzskej krimi série Lupin. Oplatilo sa na ňu čakať a prečo si Assane vykope vlastný hrob? Videli sme dve nové časti francúzskej krimi série Lupin. Oplatilo sa na ňu čakať a prečo si Assane vykope vlastný hrob? 6. októbra 2023, 17:00

Ak sa od tejto chyby dokážeš odosobniť a nevadí ti, že sa tento seriálový heist (žáner o krádežiach, veľkých plánoch prepadnutí atď.) berie vážne aj napriek tomu, že by kvôli tejto logike malo ísť skôr o komédiu, celkom určite ťa pobaví. Nie sú to žiadni Dannyho parťáci, ale ak hľadáš niečo nadpriemerne natočené a oplývajúce sympatickými postavami, Lupin je presne pre teba. 

Prvá séria má len 5 epizód a aj keď je, ako sme už spomínali, bolestivo predvídateľná, vieš si ju užiť aj napriek tomu. Jednak za to môže striedanie zaujímavých lokácií, väčšina dialógov, ktorá prehlbuje vzťah s postavami a odhaľuje o nich pútavé informácie. Práve interakcie medzi nimi sú jedným z lepších aspektov seriálu.

Vieme si predstaviť, že si 5 dielov Lupina pozrieš behom jedného večera. Len na Netflixe sa však nachádzajú desiatky lepších seriálov, ktorí ti tvoju časovú investíciu oplatia niekoľkonásobne lepším príbehom, hercami a scenárom. 

Lupin je oddychová jednohubka, akých na Netflixe nájdeš až príliš veľa. Ničím neurazí, ale ničím ťa ani nenadchne. Skús teda prvú časť, ktorá ti vytvorí dokonalý obraz o tom, na akej vlne sa bude niesť celá séria. Následne sa môžeš sám rozhodnúť, či je to niečo pre teba.

Domov
Zdieľať
Diskusia