Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2021, 9:30
Čas čítania 6:35
Adam Novosad

Aj 3 000 € za osobu na 7 dní. Ľudia zo Slovenska pred lockdownom utekajú do exotiky, na Silvestra potrebovali niekoľko lietadiel

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE DOVOLENKA LOCKDOWN
Uložiť Uložené

Zimné dovolenky si tento rok napriek, a možno práve kvôli lockdownu, dopriala hromada Slovákov. Zrejme si ani netušil, že na Silvestra takto z Bratislavy do exotiky odleteli tri plné lety našincov.

Slovensko uviazlo v lockdowne. Nejde však o rozmar politikov, ale o dôležité rozhodnutie, ktoré má pomôcť zlepšiť situáciu v nemocniciach, znížiť nápor nových pacientov, ale aj samotný nárast nových pozitívne testovaných obyvateľov.

Vláda krátko pred príchodom roku 2021 lockdown sprísnila, keď nariadila pozatváranie ubytovacích zariadení ako hotely, pričom ubytovaní hostia si mohli svoju dovolenku užiť až do 10. januára. Po tomto dátume už musel každý hosť ubytovacie zariadenia opustiť a hotely či penzióny tak svoje brány uzatvorili najmenej do 24. januára. Takýto pobyt pritom mohli dokončiť len hostia ubytovaní do 31. decembra minulého roka.

Odporúčané
Etický hacker: Načo si prelepuješ webkameru, keď si celý deň na mobile a pozeráš sa do fotoaparátu? (Rozhovor) Etický hacker: Načo si prelepuješ webkameru, keď si celý deň na mobile a pozeráš sa do fotoaparátu? (Rozhovor) 10. januára 2021, 12:30
V tomto článku si prečítaš:
  • Prečo ľudia cestujúci na exotické dovolenky nijak neporušujú lockdown
  • Koľko letov zo Slovenska do exotiky na Silvestra odletelo z Bratislavy
  • Aké exotické destinácie teraz najviac letia
  • Kde dovolenkujú Andrea Verešová, Zuzana Plačková či Dara Rolins
  • V ktorej horúcej krajine sa teraz môžeš opaľovať pokojne za 400 eur na týždeň
  • Kde si priplatíš za týždňový pobyt priplatíš pokojne až 3 000 eur na osobu
  • Prečo sa Dubaj stal vyvolenou destináciou, kam Slováci utekajú pred koronou
  • Aké letné dovolenky už ľudia kupujú od minulého novembra

Útek pred lockdownom do exotikyAj keď si pred sprísnením lockdownu užívalo relax v hoteloch v Tatrách množstvo známych aj neznámych Slovákov, od nového roka sa situácia skomplikovala. Ak si teraz potrebuješ napriek hrozivej epidemiologickej situácii a nápore na nemocnice vychutnať vychladený svieži drink z kokosového orecha na pláži plnej piesku a paliem, na Slovensku samozrejme na takúto destináciu nenatrafíš.

Množstvo majetnejších obyvateľov Slovenska sa preto rozhodlo vycestovať do zahraničia, aby si od koronavírusu vyčistili hlavu a užili oddych na pláži. Tie najpopulárnejšie destinácie na starom kontinente, a teda v rôznych európskych krajinách ako Chorvátsko, Taliansko či Francúzsko momentálne turistov vyhľadávajúcich rozhorúčené pláže neprijímajú, keďže nielenže bojujú s koronavírusom, ale aj s chladnejším zimným počasím rozhodne neveľmi vhodným na vylihovanie na pláži.

Odchod zo Slovenska do zahraničných destinácií ani nie je v rozpore s platným zákazom vychádzania. Vo výnimkách nájdeš bod, podľa ktorého zákaz vychádzania neplatí na „Cestu za účelom vycestovania do zahraničia a cestu späť pri návrate zo zahraničia.“  Ľudia zo Slovenska s potrebou vycestovať a ujsť pred lockdownom tak neporušili žiadne nariadenie.

Andrea Verešová sa pred pár dňami s rodinou premiestnila do exotického Dubaja

Aj 3 000 € za osobu na 7 dní. Bohatí Slováci pred lockdownom utekajú do exotiky, na Silvestra potrebovali hneď niekoľko lietadiel
Zdroj: Andrea Verešová/Instagram

Kedy zarobiť na turistoch, keď nie teraz?

Ak máš dostatok peňazí, takéto problémy môžeš vyriešiť jednoducho. Viaceré exotické krajiny po celom svete pochopili, že v súčasnej situácii treba rozumne pootvárať svoje hranice a prilákať turistov, ktorí by možno tieto kúty sveta nikdy nenavštívili. 

Na Instagrame sa vrece roztrhlo s fotografiami zo slnkom zaliatej Dominikánskej republiky, Dubaja, Ománu či Zanzibaru, kde vo väčšine prípadov dostali koronavírus pod väčšiu či menšiu kontrolu a systematicky začali do krajiny vpúšťať turistov.

Krajiny ako Spojené arabské emiráty, Omán či Dominikánska republika majú výhodu v tom, že v nich je aj počas zimy príjemné slnečné počasie, a tak nie je problém vytiahnuť zo šatníka plavky a namiesto biednej slovenskej zimy ležať na pláži.

Dara Rolins sa do Dubaja premiestnila ešte pred koncom roka 2020

Aj 3 000 € za osobu na 7 dní. Slováci pred lockdownom utekajú do exotiky, na Silvestra potrebovali hneď niekoľko lietadiel
Zdroj: Dara Rolins/Instagram

Slováci naplnili lietadlá kvôli silvestrovským večierkomZnáme tváre zaplnili na prelome rokov svoje profily na Instagrame závideniahodnými fotkami z najrôznejších destinácií. My sme oslovili slovenské cestovné kancelárie a agentúry s otázkami, ako to momentálne s možnosťami vycestovať do tepla vyzerá.

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 93430 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koľko lietadiel zo Slovenska smerujúcich do exotiky na Silvestra odletelo z Bratislavy
  • Aké exotické destinácie teraz medzi ľuďmi najviac letia
  • V ktorej horúcej krajine sa teraz môžeš opaľovať pokojne za 400 eur na týždeň
  • Kde si priplatíš za týždňový pobyt priplatíš pokojne až 3 000 eur na osobu
  • Prečo sa Dubaj stal vyvolenou destináciou, kam Slováci utekajú pred koronou
  • Aké letné dovolenky už Slováci kupujú od minulého novembra
Domov
Zdieľať
Diskusia