Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2021, 20:04
Čas čítania 0:53
Tímea Krauszová

Študenti vyzvali Matoviča, aby vrátil titul. Urobí to, ak to spraví aj minister školstva Branislav Gröhling

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

ŠRVŠ vyzvala premiéra, aby dodržal slovo a vzdal sa titulu, „keďže ho nezískal na základe vlastnej práce“.

Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ) preto vyzvala premiéra Igora Matoviča, aby svoj titul vrátil, pretože jeho diplomová práca je plagiát. Poslanci schválili túto možnosť v zákone platnom od nového roka. Zároveň ŠRVŠ doručila premiérovi aj predpripravené tlačivo, ktoré stačí podpísať, osvedčiť podpis a poslať rektorovi Univerzity Komenského v Bratislave.

Urobí to, len ak sa titulu vzdá aj minister školstva

Výzva prišla po tom, ako sa svojho postu vzdala rakúska ministerka práce a rodiny Christine Aschbacherová, ktorá odpisovala vo svojej dizertačnej práci. Jej prístup premiér označil za „inšpiratívny“. Ďalej uviedol, že by si diplomovú prácu najradšej napísal ešte raz.

Na rozdiel od rakúskej ministerky, na Slovensku vládne funkcie naďalej zastávajú viacerí politici, ktorí odovzdali plagiát a získali tak diplom. Patrí medzi nich  predseda parlamentu Boris Kollár, pochybnú prácu odovzdal aj minister školstva Branislav Gröhling.

Domov
Zdieľať
Diskusia