Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2021, 18:15
Čas čítania 1:01
Adam Novosad

Cena Bitcoinu sa prudko prepadla o viac než 20 % v priebehu jediného dňa

NEWS BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Pokles prišiel po rekordnom raste, odborníci však pokles vítajú.

Cena Bitcoinu za jediný deň prepadla o viac ako 20 percent. Zatiaľ čo začiatkom decembra sa špekulovalo, či Bitcoin prekoná svoj doterajší rekord takmer 20-tisíc dolárov, kryptomena prekonala všetky očakávania a minulý piatok dosiahla nový rekord. Obchodovalo sa s ňou za takmer 42-tisíc dolárov. Takýto rýchly nárast však netrval dlho, píše Kesq.

Kryptomenu neustále časť odbornej verejnosti označuje za bublinu, ktorá musí prasknúť a ľudia v nej stratia peniaze, ale druhá časť expertov na tieto digitálne peniaze náhly pokles ceny privítala. „Je to strašidelné, keď cena Bitcoinu iba stúpa nahor,“ vysvetlil James Putra zo spoločnosti TradeStation Crypto.

Odporúčané
Jeden Bitcoin za 500-tisíc dolárov? Možné to je, ale stále sa hráme v malom rybníčku, hovorí expert na kryptomeny (Rozhovor) Jeden Bitcoin za 500-tisíc dolárov? Možné to je, ale stále sa hráme v malom rybníčku, hovorí expert na kryptomeny (Rozhovor) 14. decembra 2020, 14:30

Putra svoju pozíciu vysvetlil tak, že rekordný rast nemohol mať dlhé trvanie, ak sa pozrieme na výkonnosť Bitcoinu počas minulého roka. Keď sa svet prvýkrát ponoril do lockdownu po príchode pandémie koronavírusu, hodnota Bitcoinu padla na 4-tisíc dolárov a nikto nevedel, kedy sa trh spamätá. V priebehu posledného mesiaca potom kryptomena narástla o stovky percent a trh sa podľa odborníkov prehrial.

Domov
Zdieľať
Diskusia