Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2021, 11:13
Čas čítania 1:00
Viktor Kniš

Nákup nekvalitných AG testov RapiGen za 4 milióny preverí prokuratúra, Matovič ich označil za šmejd

NEWS GENERÁLNA PROKURATÚRA IGOR MATOVIČ RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Antigénové testy značky RapiGen, ktoré nakúpila Správa štátnych hmotných rezerv, majú dohru. Zaujímať sa o nich bude generálna prokuratúra.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka dal pokyn na preverenie nákupu milióna nekvalitných antigénových testov značky RapiGen. Správa štátnych hmotných rezerv ich nakúpila ešte v októbri 2020 spoločne s 12 miliónmi ďalších AG testov, ktoré však mali oveľa vyššiu schopnosť zachytávať ľudí s ochorením Covid-19. Testy značky RapiGen Slovensko nakúpilo od košickej firmy za 3,9 milióna eur. 

Žilinka reagoval na vyjadrenia Igora Matoviča v rozhovore v Sobotných dialógoch RTVS. Podľa predsedu vlády sme využili zatiaľ 250-tisíc kusov testov, ktoré mohli dať testovaným falošnú nádej, že sú negatívni. 

„Ani psa by som s tým netestoval. Nezachytí to nikoho a my sme medzičasom 250-tisíc ľudí testovali. My sme tých ľudí doslova oklamali, robili sme na nich hókusy-pókusy a dali sme im falošný pocit, že nie sú chorí,“ skonštatoval premiér. 

Domov
Zdieľať
Diskusia