Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2021, 22:16
Čas čítania 0:54
Adam Novosad

Dominike Cibulkovej už niekto škandál s očkovaním pridal na Wikipediu

NEWS DOMINIKA NAVARA CIBULKOVÁ
Uložiť Uložené

Článok o Dominike Cibulkovej na Wikipedii je bohatší o kauzu s očkovaním.

Dominika Cibulková sa z odhalenia, že sa so svojím manželom nechali prednostne zaočkovať vakcínou proti koronavírusu, bude zrejme spamätávať dlhší čas. Celý deň táto téma rezonovala v slovenských médiách aj na sociálnych sieťach, ale v poobedňajších hodinách už z médií presiakla aj na portál Wikipedia.

Odporúčané
Vladka Weissa obvinili, že sa ako Cibulková nechal zaočkovať prednostne. Teraz žaluje stránku, ktorá o ňom klamala Vladka Weissa obvinili, že sa ako Cibulková nechal zaočkovať prednostne. Teraz žaluje stránku, ktorá o ňom klamala 10. januára 2021, 19:23

Jednotlivé články o osobnostiach môžu na Wikipedii pridávať a upravovať samotní užívatelia, a tak sa zrejme jeden z aktívnejších Slovákov rozhodol uviesť situáciu na pravú mieru. V krátkom odstavci nazvanom „Život po skončení aktívnej kariéry“ vysvetlil, ako sa Cibulková nechala prednostne zaočkovať. Odsek pritom neobsahuje žiadne prifarbené časti a všetky tvrdenia dotyčný užívateľ poctivo zazdrojoval. 

Dominike Cibulkovej už niekto škandál s očkovaním pridal Wikipediu. „K vakcíne sa dostala náhodne,“ cituje stránka jej obhajobu
Zdroj: Wikipedia

Odsek upozorňuje na to, že sa Dominika Cibulková ku kauze vyjadrila, ba rovno parafrázuje jej výroky. Spomína, že sa bývala tenistka ospravedlnila s odôvodnením, že „sa k vakcíne dostala len náhodne počas sprevádzania blízkej osoby v nemocnici a netušila, že sa dopúšťa pochybenia“.

Na stránke Wikipedie sa píše, že slovenská športovkyňa následne Slovákov vyzvala, aby sa očkovania nebáli, pretože je bezpečné a je jedinou možnosťou, ako sa vrátiť k bežnému životu. Pravdou však zostáva, že Cibulková sa k svojmu očkovaniu vyjadrila až po zverejnení jej vakcinácie v médiách .

Krátka návšteva na anglickú verziu článku Wikipedie o Dominike Cibulkovej nám ukázala, že odsek o vakcinácii zatiaľ nikto nepreložil. Bude tak záležať len na ľuďoch, či chcú zahraničnému publiku a fanúšikom informácie sprostredkovať, keďže bez aktívneho užívateľa samotná stránka odsek nepreloží.

Domov
Zdieľať
Diskusia