Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2021, 20:35
Čas čítania 0:24
Viktor Kniš

Rakúska ministerka skopírovala časť dizertačky na Slovensku. Pre podozrenie z plagiátorstva okamžite odstúpila

NEWS
Uložiť Uložené

Rakúska ministerka práce odstúpila, pretože sa prišlo na to, že jej dizertačka je plagiátom.

Rakúska ministerka odstúpila krátko po tom, čo sa ukázalo, že jej dizertačná práca je plagiátom. Záverečnú prácu obhajovala nedávno na Slovenskej technickej univerzite.

O rozhodnutí šéfky rezortu práce Christine Aschbacher informoval na Facebooku bývalý poslanec Miroslav Beblavý. Ten pripomenul aj mená slovenských politikov, ktorí mali podobné kauzy v roku 2020 a politickú zodpovednosť nevyvodili. 

Odporúčané
Cigánikovú nazval slúžkou Penty, Sulíka idiotom. Toto je 10 najbizarnejších výrokov Matoviča v roku 2020 Cigánikovú nazval slúžkou Penty, Sulíka idiotom. Toto je 10 najbizarnejších výrokov Matoviča v roku 2020 25. decembra 2020, 9:30

„Rakúska ministerka práce Christine Aschbacher práve odstúpila, keď sa dokázalo, že jej dizertačná práca obhájená uprostred pandémie na Materiálovotechnologickej fakulte STU je plagiát. Boris Kollár, Igor Matovič ani Branislav Grohling radšej nekomentujú.
Ďakujeme tiež profesorom a docentom z tejto fakulty, že opäť raz došlo k posilneniu značky slovenského vysokého školstva v zahraničí,“ napísal Beblavý. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia