Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2021, 12:03
Čas čítania 0:48
Miriam Rumanková

Ministerstvo vnútra a Prezídium Policajného zboru napokon vyvesia čierne vlajky na počesť Lučanského

NEWS SAMOVRAŽDA
Uložiť Uložené

Milan Lučanský bude mať cirkevný pohreb aj napriek samovražde. Prísť má Pellegrini aj Kaliňák.

Pohreb policajného exprezidenta Milana Lučanského sa uskutoční dnes o 14:00 hod v rímskokatolíckom kostole sv. Ondreja v Štrbe. Ako vyjadrenie pietnej spomienky bude na budovách Ministerstva vnútra a Prezídia Policajného zboru vyvesená čierna vlajka.

Podľa denníka SME o tom informovala hovorkyňa rezortu vnútra Barbara Túrosová a doplnila, že si váži snahu ministerstva spravodlivosti o objasnenie posledných dní života a smrti Milana Lučanského.

Po smrti Lučanského pritom minister vnútra Roman Mikulec uviedol, že „s ohľadom na okolnosti prípadu, ministerstvo vnútra nepristúpilo k vyveseniu čiernych zástav na štátnych budovách."

Odporúčané
Lučanský bude mať cirkevný pohreb aj napriek samovražde. Prísť má Pellegrini aj Kaliňák, Matovič veniec napokon pošle Lučanský bude mať cirkevný pohreb aj napriek samovražde. Prísť má Pellegrini aj Kaliňák, Matovič veniec napokon pošle 8. januára 2021, 8:06

Na celom Slovensku spôsobili rozruch nielen posledné dni života Milana Lučanského, ale následne aj debaty o jeho poslednej rozlúčke. Prostredníctvom sociálnych sietí ľudia aj politici niekoľko dní riešili, či mu bude dostatočne preukázaná úcta, ak by bolo na pohrebe len šesť ľudí a či by nemali byť preukázané pocty.

Napokon dostala Lučanského rodina výnimku a na pohreb môže prísť aj viac ľudí. Smútočného obradu by sa mal zúčastniť Peter Pellegríni a aj Robert Kaliňák. Z vládnych predstaviteľov sa tam podľa vyjadrení nechystal nikto. 

Rozruch tiež vyvolal (ne)poslaný veniec od Igora Matoviča. Z jeho vlastného tlačového odboru najskôr napísali, že žiaden veniec premiér nepošle. Následne to však Matovič osobne na svojom facebookovom profile dementoval a povedal, že veniec pošle, pričom skritizoval svoj tlačový odbor.

Domov
Zdieľať
Diskusia