Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
7. januára 2021, 10:20
Čas čítania 0:40
Viktor Kniš

Policajný prezident: Kontrolujeme hranice okresov aj vlaky, nechoďte na pohreb Milana Lučanského

NEWS
Uložiť Uložené

Polícia pripravuje špeciálne bezpečnostné opatrenia pred zajtrajším pohrebom bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského.

Na Slovensku bude počas nasledujúcich dní a týždňov prísnejšia kontrola na hraniciach okresov, ale aj vo vlakoch a na železničných staniciach. Oznámil to na tlačovej konferencii dočasný policajný prezident Peter Kovařík.

Konkrétne hranice okresov nemajú vytipované, hliadky budú kontrolovať námatkovo. Hrozia sankcie v blokovom konaní na mieste do 1000 eur. „Policajti o výške pokuty rozhodujú na základe konkrétneho prípadu,“ dodal policajný prezident. 

Kovařík zároveň vyjadril úprimnú sústrasť bývalému policajnému prezidentovi Milanovi Lučanskému a vyzval Slovákov, aby nezneužívali udalosť na porušovanie opatrení. 

Odporúčané
V cele mal v deň smrti poschodovú posteľ, telefonáty manželke odmietli. Zverejnili dokumenty o väzbe a samovražde Lučanského V cele mal v deň smrti poschodovú posteľ, telefonáty manželke odmietli. Zverejnili dokumenty o väzbe a samovražde Lučanského 5. januára 2021, 8:24

„Najlepší spôsob, ako si ho uctiť, bude tieto opatrenia dodržať,“ povedal policajný prezident s tým, že pracujú na tom, aby zabezpečili pokoj počas zajtrajšieho dňa, kedy prebehne pohreb v rodnej Štrbe. 

Konkrétne opatrenia špecifikovať nechcel. Upozorňoval, že na sociálnych sieťach je veľmi veľa nenávisti a výziev, aby Slováci porušovali opatrenia a zúčastnili sa pohrebu. 

Polícia eviduje celkovo 38311 prípadov porušenia zákona v súvislosti s pandémiou. V karanténe preverovala slovenská polícia viac ako 5-tisíc občanov, vo viac ako 2-tisíc boli potvrdené porušenia opatrení. Celkovo skontrolovali 3633 prevádzok, pričom evidovali 566 porušení. Ďalšie tisícky Slovákov napomenuli kvôli rúškam. 

Domov
Zdieľať
Diskusia